sportski sportski sportski sportski

KOD

Doktorska utakmica Roka Ukića, za povratak super borbenog Splita u “život”

Splićani su večeras pokazali fanatičnu borbu za žuti dres i nagrada je stigla u vidu pobjede nakon produžetka.

HT Premijer liga, finale, 3.utakmica:

Split-Zadar 83:75 (10:24, 19:11, 25:24, 20:15, 9:1)

(Ukić 30, Marić 14 / Carter 14, Mavra 11, Justice 11)

Split se vratio u život i smanjio na 2:1 u seriji, na krilim sjajnog Roka Ukića i njegovih

Nervozno i skromno je opet Split ušao u utakmicu, u kojoj je morao tražiti put do pobjede na bilo koji način, ne bi li se vratio u život. I počelo je očajno za njih, zabili su samo 10 poena u prvoj četvrtini, a primili 24 i već u startu sami sebe postavili u podreen položaj. Uspjeli su malo doći do daha u drugoj četvrtini, s obzirom da je Zadar stao u napadu, a prvo je poluvrijeme obilježio incident dvojice igrača iz Srbije, Marka Lukovića i Aleksandra Bursaća, koji su odmah zaradili isključenje nakon koškanja.

Kontrolirao je Zadar svoju prednost i u drugom poluvremenu, dok je Split u igri držao super raspoloženi Roko Ukić i da nije bilo njegovih poena, Zadar je odavno mogao riješiti pitanje pobjednika. Treća je četvrtina bila najefikasnija, u kojoj je Split uspio uhvatiti priključak, no Zadar je i dalje imao sve u svojim rukama.

Mavra, Justice, Onuaku i Carter su bili pokretači svih Zadrovih akcija, iako nitko od njih nije iskakao po poenima, no dominirali su igri i to na obje strane terena. Ganjao je Split Zadrovu prednost i u posljednjoj četvrtini, najbliže što su Žuti došli je bilo u 34. minuti na 61:63. Ipak, Zadar je imao za sve odgovor večeras i svaki puta kada bi se Split približio, netko bi iskočio iz plavih dresova i vratio goste na opipljivu prednost. U tom trenutku, Carter je vezao 5 poena i ponovno je Zadar bio na +6. Split se vratio tricom Babića i strašnim zakucavanjem Marića, no Carter se ponovno ukazao, za novih +3 Zadra.

Split se domogao prvog vodstva na 2:52 do kraja, nakon slobodnih bacanja Ukića za 72:71. U slijedećem napadu Jordano je stavio tricu, a Marić na drugoj strani napravio prekršaj u napadu, da bi isto napravio Vuković i dao Splitu šansu za novim povratkom u utakmicu. Na 74:74, Ukić je napravio korake, a Zadar prosuo napad i dao domaćinu novu šansu, Mesiček je neobjašnjivo šutirao sa gotovo osam metara i promašio pa je Zadar imao priliku u preostalih 32 sekude riješiti utakmicu. Junaković je u jednoj čudnoj akciji bacio air-ball sa 4 metra od koša te ostavio Splitu 9 sekundi. Ukić je šutirao sa skoro 10 metara, promašio, a Marić u skoku nije bio precizan i otišlo se u produžetak.

Split je dobro ušao u produžetak, preko Ukića došao do vodstva, dok Zadar svoja tri napada nije iskoristio i Marić je to kaznio za +4 Splita, tri minute do kraja, dok je Zadar opet griješio i bio bez poena tri minute. Marić je novim bacanjima odveo Žute na +5, Vuković smanjio na 79:75, a Split promašio svoj napad, dok je istu stvar napravio i Zadar preko Junakovića. Utakmicu je riješio Perković, dalekometnom tricom za 82:75, 33 sekunde do kraja.

Zadar je ostao na samo 1 poenu u produžetku i to ga je odvelo u poraz…

Fantastičan je bio Roko Ukić, koji je Zadru ubacio 30 poena (10/23 šut, 5/12 trice) i podijelio 5 asistencija, dok je Marin Marić dodao 14 poena i 9 skokova.

Kod Zadra, Justin Carter prvi strijelac sa 16 poena, dok su po 11 dodali Dominik Mavra i Codi Justice.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype