KOD

Donji Miholjac domaćin Mini košarke U-9 i U-11

Subota iza nas, 6.4. je bila u znaku Mini košarke na Istoku, u kategorijama U-9 Djevojčice i Dječaci te U-11 za Dječake, a domaćin je bio Donji Miholjac.

 

U organizaciji Košarkaškog kluba Donji Miholjac te Hrvatskog košarkaškog saveza, održan je poluzavršni turnir u Mini košarci za djevojčice i dječake regije Istok, nakon kojeg su finalisti u obje kategorije ostvarili plasman na završni turnir. Ukupno je sudjelovalo 10 ekipa, 4 u kategoriji U-9 te 6 u kategoriji U-11.

U mlađoj kategoriji sudjelovale su ekipe Olimp Tenja, Vinkovci, Borovo i domaćin Donji Miholjac, a U-11 činile su ekipe Brod, Borovo, Vinkovci, Valpovo, VROS te Donji Miholjac.

Nakon odigranih šest utakmica, po sistemu svako sa svakim, u mlađoj kategoriji Djevojčica i Dječaka U-9,  pobjednik je bila ekipa Borova, koja je ostvarila tri pobjede, drugo mjesto zauzela je ekipa Olimpa pa su te ekipe ostvarile pravo plasmana na završni turnir. Treće mjesto pripalo je ekipi Donjeg Miholjca, dok su četvrti bili djevojčice i dječaci iz Vinkovaca.

DJEVOJČICE I DJEČACI U-9

Borovo – Vinkovci 46 : 16
Donji Miholjac – Olimp 14 : 17
Vinkovci – Olimp 15 : 19
Borovo – Donji Miholjac 24 : 6
Donji Miholjac – Vinkovci 16 : 15
Olimp – Borovo 14 : 27

1. KK BOROVO
2. KK OLIMP INSPEKT-ING
3. KK DONJI MIHOLJAC
4. KK VINKOVCI

 

U kategoriji U-11 ekipe su bile smještene u dvije grupe, a nakon odigranih utakmica po grupama, odigrane su i one za plasman. Nije bilo razigravanja, nego su u finalu igrale prvoplasirane ekipe iz svake grupe, drugoplasirane za treće mjesto te trećeplasirane iz grupa za peto mjesto. U finale su se plasirale ekipe Borova i domaćina Donjeg Miholjca, a domaćin je bio više nego uvjerljiv i pokazao dominaciju, pobjedom 63:36. Treće mjesto pripalo je ekipi Vrijednosnica Osijek, četvrti su bili dječaci iz Valpova, peto mjesto osvojio je Brod, dok su Vinkovci završili na posljednjem mjestu.

Dječaci U11, skupina A
KK Vinkovci – KK Donji Miholjac 9 : 59
KK VROS – KK Vinkovci 25 : 14
KK Donji Miholjac – KK VROS 53 : 22

Dječaci U11, skupina B
KK Valpovo – KK Brod 45 : 21
KK Borovo – KK Valpovo 41 : 21
KK Brod – KK Borovo 8 : 57

Utakmica za 5. mjesto:
KK Brod – KK Vinkovci 14:13

Utakmica za 3. mjesto:
KK Valpovo – KK VROS 21 : 27

Utakmica za 1. mjesto:
KK Donji Miholjac – KK Borovo 63 : 36

1. KK DONJI MIHOLJAC
2. KK BOROVO
3. KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK
4. KK VALPOVO
5. KK BROD
6. KK VINKOVCI

 

Košarkaški klub Donji Miholjac se pokazao kao vrstan ogranizator, koji se pobrinuo da se sve ekipe i svi gosti osjećaju ugodno i sigurno, a ekipa koja je sudjelovala u organizaciji svega, na čelu sa gospodinom Libertom Zvocakom i Domagojem Šimunovićem iz HKS-a, je odradila sve po protokolu, kako je i zamišljeno, bez ikakvih problema. Svim ekipama osigurani su obroci jela tijekom cijelog dana, kao i gledateljima, a za to se pobrinula tvrtka Manna d.o.o. iz Donjeg Miholjca s ukusnim proizvodima iz svog asortimana, kao i tvrtka Marinada d.o.o.

Iz kluba su se također zahvalili i suradnicima u ovom projektu, predsjednici ZSU Grada Donjeg Miholjca gđi Tatjani Kolarić, povjerenicima g. Miroslavu Kontrecu i g. Miroslavu Vagneru, moderatoru g. Goranu Vidakoviću, sucima, trenerima, roditeljima te svim članovima KK Donji Miholjac koji su pokazali veliku složnost i požrtvovnost kako na terenu, tako i u provedbi cijelokupnog natjecanja.

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype