sportski sportski sportski sportski

KOD

Doš`o je i taj dan, pao je Partizan…Prkačin i Nakić srušili Partizan nakon produžetka u Beogradu!

Cibona je upisala veliku i važnu pobjedu u Beogradu protiv Partizana!

ABA liga, 20.kolo:

Partizan-Cibona 87:90 (19:24, 17:13, 23:21, 21:21, 7:10)

(Trifunović 20, Jaramaz 14 / Nakić 23, Prkačin 23)

Odlično je Cibona otvorila utakmicu u Beogradu (bez ozlijeđenog Markote) protiv Partizana i na kraju prve četvrtine imala +5. Odlično su utakmicu otvorili Roko Prkačin i Toni Nakić kod Cibone, koji su pokazali da bi ovo danas mogla biti njihova večer. Partizan nije najbolje izgledao, pogotovo u napadu i Cibona je sve to znala kazniti. Ipak, u drugoj četvrtini Partizan se razbudio, Filipovski je ubacio mlade snage, koje su se ipak tražile još malo po ulasku u igru pa je Cibona u jednom trenutku imala velikih 24:35. No, kada su uhvatili ritam, mladići Partizana, predvođeni odličnim Trifunovićem, su kreirali fantastičnu seriju i vratili se potpuno u egal, da bi mladi Stefanović ubacio tricu sa zvukom sirene za kraj poluvremena i 36:37, vodstvo Cibone.

Početak drugog poluvremena ponovno je donio uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu, gdje niti jedna ekipa nije uspjela značajnije pobjeći rezultatski pa je bilo za očekivati pravu dramu do kraja susreta. Uspio je Partizan doći do minimalne prednosti na kraju treće četvrtine, a kod Cibone su se dodatno razigrali Prkačin i Nakić, koji su svojim poenima držali našu momčad u igri. Posebno je raspoložen bio Nakić, koji je tricama izluđivao obranu Partizana. Cibona je u posljednjih pet minuta ušla sa +5, no Partizan se vratio pa i poveo 78:77, a onda nakon bacanja Jaramaza poveo i 80:77. Ciboni je ostalo 13 sekundi i zadnji napad, a na trici je ostao Nakić i stavio svoju sedmu tricu za 80:80. Partizan je u zadnjem napadu neuspješno šutirao i otišlo se u dodatnih pet minuta.

Drežnjak se probudio u produžetku i sa 4 poena odveo Cibonu na 81:84, nakon dvije minute produžetka. Gnjidić je pogriješio u dodavanju prema Planiniću, no Partizan to nije znao kazniti, iscurile su dvije trice, a Planinić je nakon skoka u obrani izborio bacanja te poentirao dva puta za +5 Cibone, 1:51 do kraja utakmice. Jaramaz je tada stao na liniju bacanja, promašio prvo, drugo zabio za 82:86. Marić je promašio tricu tada prvo, a Cibona dobila novi napad, no Drežnjak je promašio novu tricu. Paige je zabio tada dvicu u drugom napadu za 84:86, a Prkačin izborio bacanja nakon prekršaja, 50 sekundi prije kraja. Zabio je Roko prvo, a Marić pokupio promašaj za napad Cibone, no nepotrebno je nakon toga napravio prekršaj u napadu. Dangubić je zakucao tada za 86:87 na 18 sekundi prije kraja, Paige napravio prekršaj na Drežnjaku, koji je stao na bacanja. Zabio prvo pa i drugo za 86:89, a Marić sasvim nepotrebno odmah po izvođenju napravio prekršaj i poslao Jaramaza na bacanja, koji je prvo promašio, a drugo zabio. Prkačin je tada nakon izvođenja bacio domaćinu loptu u ruke, no Thomas je prilikom pokušaja šuta, napravio korake i ostavio Ciboni zadnji napad, kod rezultata 87:89. Ostalo je još 3 sekunde, Partizan je bio u bonusu, a Drežnjak nakon faula stao na bacanja. Zabio je Drežnjak prvo, drugo promašio, no Partizan je promašio tricu sa svoje polovice i veliko slavlje Cibone je moglo početi…

Odličnu utakmicu odigrao je dvojac Prkačin-Nakić. Kapetan Cibone je upisao 23 poena, uz šut 9 od 12 (3/4 trice), uhvatio 9 skokova te imao 2 asistecije. Toni Nakić je također ubacio 23 poena, od čega je trice šutirao 7/10, uhvatio 5 skokova te podijelio 3 asistencije.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype