sportski sportski sportski sportski

KOD

Draženova bitka sa Schmidtom i 62 poena

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U moru Draženovih utakmica, ova ikonska u dresu Real Madrida protiv Snaidera je ostala svima u pamćenju.

Bilo je to davne 1989. godine. Finale Kupa kupova je donijelo susret Reala i Snaidera, kojeg je tada predvodio veliki Oscar Schmidt. Dražen na jednoj strani, Schmidt na drugoj. Kakva dva igrača! I prije utakmice se očekivao veliki spektakl, no nitko nije niti mogao zamisliti u što će se utakmica pretvoriti i kakvom će nadmetanju gledatelji biti svjedoci.

Utakmica je riješena tek nakon produžetka, što još jednom potvrđuje kakva je to bila ljepotica. Mnogi su nakon Draženove smrti govorili da je to bila njegova najbolja utakmica u karijeri, koju je riješio u produžetku sa 11 poena. No, prije toga Talijani su imali priliku riješiti utakmicu osam sekundi prije kraja, kada je upravo Dražen izgubio loptu, no Gentile je promašio šut za pobjedu. Produžetak je dao pobjednika, u kojem je upravo Dražen briljirao. Na kraju je rezultat bio 117:113.

Dražen se na kraju zaustavio na 62 poena, uz šut 20/40 (za dva 12/24, za tri 8/16) i slobodna bacanja odličnih 14/15. Schmidt je bio “nešto lošiji” sa “samo” 44 poena pa se može reći da su njih dvojica postigli ukupno 106 poena.

Dražen je te sezone u Kupu kupova bio na nevjerojatnom prosjeku od 31.2 poena po utakmici. Iako je odigrao samo jednu sezonu u Realu, po ovoj utakmici je ostao vječno zapaćen, ali njegove su zasluge velike i za osvajanje kupa Kralja.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype