sportski sportski sportski sportski

KOD

Drugi krug kupa danas i sutra

Nakon što su se ekipe odmorile od prvog kruga domaćeg kup natjecanja, danas i sutra slijedi nastavak natjecanja, točnije drugi krug.

Prvi će na teren košarkaši Pule i Zapruđa od 17 sati. Puljani su konačno odigrali dobru utakmicu u gostima i zahvaljujući tome bili bolji od Dubrave u Zagrebu, čiji je trener rošadama u sastavu dao do znanja da ga kup i ne zanima previše. Sve to iskoristili su Puljani i pobjedom se plasirali u drugi krug. Danas im u goste dolazi ekipa Zapruđa, koja je nakon svih peripetija na putu za Rijeku, bila bolja od domaćeg Kvarnera. Ove dvije ekipe nisu se još susretale međusobno i bit će zanimljivo vidjeti kome će pripasti prva utakmica i prolazak u treći krug kupa.

Drugi susret dana donosi utakmicu drugoligaša Županje, koja je “iznenađujuće” bila bolja od Kaštela u utakmici na malo poena. Gosti su bili još jedni u nizu koji su na kup utakmicu došli u šarenom sastavu, što je momčad Sanjina Kalaice iskoristila i prošla dalje. Danas ih očekuje nešto teži protivnik, koji sigurno neće kalkulirati, a to je momčad Sonik Puntamike. Igrači trenera Šime Kraljevića pobjedili su Agrodalm u Zagrebu, a sigurno je da su priželjkivali Ribolu kao protivnika, radi kraćeg putovanja, no to se ipak nije dogodilo. Danas su apsolutni favoriti i sve osim njihove pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Utakmica je na rasporedu u 18:30.

Sutra će snage odmjeriti u 16 sati Dubrovnik i Đakovo. Gospari su lakše od očekivanog došli do pobjede protiv Universitasa, koji su utakmicu odradili sa samo šest igrača i bez trenera Mile Karakaša te se plasirali u drugi krug. Sutra ih očekuje susret sa Đakovčanima, koji su isto tako lagano došli do pobjede protiv Rudeša u Zagrebu, koji nije bio previše zainteresiran niti za pobjedu, a pogotovo za put u Dubrovnik, pošto će za tjedan dana na put u Kaštele. Bit će ovo njihov prvi međusobni susret.

Zadnja utakmica je u Virju, gdje će tamošnji Podravac, inače bivši član Prve lige od prošle sezone, dočekati momčad Luke Bujasa, Jazine. Zadrani su i ovdje favoriti, kao i u srijedu protiv Diadore, no to će ipak morati potvrditi na terenu. Momčad Podravca u drugoj ligi Sjever jedina je neporažena momčad na tablici, koja u svojim redovima ima nekoliko iskusnih igrača i sigurno je da će Zadranima prijetiti opasnost ukoliko ne budu apsolutno unutra i angažirani.

Subota, 1.12.:

Pula 1981-Zapruđe 17:00

Županja-Sonik Puntamika 18:30

 

Nedjelja, 2.12.:

Dubrovnik-Đakovo 16:00

Podravac-Jazine Arbanasi 17:00

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype