sportski sportski sportski sportski

KOD

Drugoligaši sa Istoka počinju razigravanje za prvaka i putnika na kvalifikacije za Prvu ligu

Nakon dugo vremena, igrat će se “nešto” na Istoku kada je u pitanju drugoligaška košarka.

Zakuhalo se trenutno na Istoku, ako uopće možemo pričati o bilo kakvom kuhanju kada je košarka u pitanju u ovom rangu, ne samo na Istoku, nego i na nivou cijele Hrvatske.

Nakon gotovo šest mjeseci bez košarke, bez pravih treninga i bez pravih priprema, četiri će drugoligaša na Istoku u razigravanje, kako bi dali putnika za kvalifikacijski turnir za popunu Prve lige.

Klubovi zainteresirani su KK Đakovo, KK Marsonia, KK Belišće te Košarkaška akademija Osijek. Nakon odrađenog sastanka sa povjerenikom Druge lige Istok, Miroslavom Kontrecom, određeni su parovi polufinala. Klubovi su se složili da se parovi odrede na temelju odigranih prvih pet kola, još iz prošle kalendarske godine, iz razloga kako se i tih pet odigranih kola ne bi bacilo u vjetar i omalovažilo učinjeno. Zajedničkim dogovorom, odredili su se parovi po sistemu 1.-4. te 2.-3.

Plasman klubova u tom trenutku je bio slijedeći: 1.Đakovo, 2.Marsonia, 4.Belišće, 10.KA Osijek, a na temelju toga parovi polufinala su ĐAKOVO-KA OSIJEK te BELIŠĆE-MARSONIA.

KA Osijek je zbog nemogućnosti korištenja dvorane u Osijeku odmah zatražila da Đakovo bude domaćin, dok se domaćin Belišće-Marsonia odredio ždrijebom te je Belišće domaćin ovog susreta.

Polufinale:

Đakovo-KA Osijek, nedjelja 20.06. u 19:00

Belišće-Marsonia, utorak 22.06. u 19:00

Također, domaćin finalne utakmice biti će odrijeđen ždrijebom.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype