sportski sportski sportski sportski

KOD

Drugoligaši u iščekivanju odluke o nastavku natjecanja nakon dugih šest mjeseci stanke

Natjecanje Drugih liga je prekinuto još u 11.mjesecu prošle godine i od tada se ništa nije pomaknulo sa mrtve točke.

U narednim danima trebala bi se donijeti odluka o tome u kojem bi sustavu drugoligaši nastavili svoje natjecanje ili bolje rečeno, na koji će način “dati” klubove za kvalifikacijski turnir.

Naime, prošli tjedan su svih pet povjerenika Drugih liga dobili zadatak da iskomuniciraju sa zainteresiranim klubovima kako će odraditi ostatak prekinute sezone. Za podsjetnik, sve Druge lige su još u 11.mjesecu prošle godine stale sa svojim natjecanjima, a osim toga, nekima je i dalje zabranjeno treniranje u zatvorenim prostorima (onima koji koriste školske dvorane) pa je jedina mogućnost treniranja ostavljena za vanjske terene.

Samo natjecanje dakle stoji u stand-byu preko 6 mjeseci, a u međuvremenu je završena sezona u Prvoj ligi, iz koje su ispala dva kluba, Sesvete i Pula pa valja popuniti ligu sa dva nova kluba. Cedevita Junior se plasirala u Premijer ligu, dok je iz nje ispala Hermes Analitica.

Nastavak natjecanja u svim Drugim ligama jednostavno nije moguć, jer su rokovi odavno premašeni, a većina klubova odavno ne odrađuje treninge. Upravo zato, prije koji mjesec, klubovi su dobili pozive da se izjasne o tome žele li igrati kvalifikacije i tu se došlo do neke određene brojke u svih pet regija, no ona je prevelika da bi se odmah odredili putnici na kvalifikacijski turnir.

Stoga je savez ponudio povjerenicima da se dogovore sa klubovima po regijama, na koji će način odraditi nastavak natjecanja, točnije kako će odraditi razigravanje, koje bi na kraju dalo pet putnika na završni turnir. Povjerenici su prošli tjedan odradili sastanke sa klubovima, koji su prezentirali svoje prijedloge i sada se čeka konačna odluka saveza o sistemu natjecanja.

Datum do kojeg se sve mora odigrati je 27.06., (početak 12.06.), a tada bi trebalo biti poznato pet klubova, koji bi od 30.06. do 04.07. trebali u jednom gradu odigrati turnir koji će dati dva putnika u Prvu ligu.

Ono što je i dalje neshvatljivo je činjenica da će klubovi imati samo dva tjedna za pripreme za početak natjecanja, u kojem god obliku ono bilo. Preopasno i riskantno…no, kažu, kalendar je takav kakav je…

Bar malo sunčanih zraka na kraju tunela…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype