sportski sportski sportski sportski

KOD

Dubrava bolja od Jazina u derbiju

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Znalo se i nakon prošlog kola da će ovo na neki način biti neizvjesna utakmica, koja može odrediti smjer sezone. Pokazalo se to kao točno.

 

Prva liga, 11.kolo:

Dubrava-Jazine 93:89 (25:22,19:25,26:19,23:23)

(Šimović 21,Perić 18/Kaštropil 24, Bungei 22)

 

Derbi kola, a ujedno i cijelog prvog dijela sezone, nešto bolje su otvorili gosti, no nakon početnog vodstva, domaći su igrači preuzeli inicijativu i prešli u vodstvo, koje su održavali do kraja prve četvrtine, koju su na kraju dobili 25:22. Vidjelo se da gostima jako nedostaje Mirza Sarajlija, jer su imali velikih problema u vanjskom šutu, no unatoč tome uporno su tricama pokušali vratiti utakmici neizvjesnost. Prebacili su tada igru na unutarnje pozicije i preko Franka Kaštropila i Emila Banića prešli u vodstvo i na poluvrijeme otišli sa prednošću 44:47. Dubrava je držala ravnotežu utakmice prije svega napadačkim skokovima, u kojima je prednjačio Ante Smolić. Ponovno su domaći igrači pružlili bolju igru u drugom poluvremenu, točnije u trećoj četvrtini, koju su na kraju dobili 26:19 i tako utakmicu još više zakomplicirali. Uporni gosti su serijom 7:0 poveli u 32. minuti utakmice 74:75 i tu se već vidjelo da se pobjednik neće znati do samog kraja utakmice. Neizvjesnost je traja sve do zadnje dvije minute, a onda je Petar Perić s dvije trice odveo Dubravu na +6 i doveo svoju ekipu blizu pobjede. Uspjeli su Zadani samo smanjiti slobodnim bacanjima Bungeia, a pobjedu domaćih potvrdio je Smolić slobodnim bacanjima.

Dubrava je ovom pobjedom zakomplicirala borbu za jesenski naslov. Ukoliko sutra i Sonik i Agrodalm ne savladaju svoje protivnike, Dubrava je prvak. Ukoliko bilo koja od te dvije ekipe dođe do pobjede, ništa od naslova momčadi Darka Krunića.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype