sportski sportski sportski sportski

KOD

Dubrovnik bolji od Agrodalma, Kaštela potopila Kvarner

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U popodnevnim utakmicama Agrodalm je ostao bez pobjede u Dubrovniku, dok je Ribola uvjerljivo slavila protiv Riječana i isprala gorak okus nakon poraza prošlo kolo.

 

Prva liga, 13.kolo:

Dubrovnik-Agrodalm 83:70 (24:21,15:14,19:14,25:21)

(Vodopija 20, Došen 13/Matić 22, Žužul 12)

Gosti iz Zagreba i na ovoj su utakmici bili u prorijeđenom sastavu, bez nekih igrača što se osjetilo u rotaciji. Ambiciozni Dubrovčani ipak nisu uspjevali slomiti goste pa je njihova prednost na poluvremenu bila tek 4 poena više. Dobro su se držali Garmini momci većinu utakmice, ali prednost je u većini utakmice bila na domaćoj strani. Ivan Vodopija i Nikola Došen bili su najbolji pojedinci kod domaćina, no petorica dvoznamenkastih kod Gospara na kraju su presudila i pobjeda je ipak pripala Dubrovniku, na kraju 13 poena viška za domaćina. Kod gostiju Domagoj Matić i Ante Žužul jedini raspoloženi.

 

Ribola Kaštela-Kvarner 109:76 (25:9,25:26,22:22,37:19)

(Vručinić 23, Krešić 16/Bilalović 20, Gustovarac 18)

 

Jedna pomalo čudna utakmica. Kaštelani su odlično otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu 25:9 i svi su pomislili da će ovo biti “metla” za goste, no Riječani su brzo shvatili da će ukoliko se ne uozbilje doživjeti pravi debakl pa su druga i treća četvrtina za njih završile nešto bolje, no uspjeli su tek zadržati zaostatak na 15 poena. Ipak, više od toga nisu mogli, a raspoloženi Kaštelani su u zadnjih deset minuta doslovno zatrpali njihov koš i postigili čak 37 poena pa je konačna razlika na semaforu pokazala velikih +33 za domaćina. Čak šestorica dvoznamenkastih kod domaćina, kojeg su predvodili Marin Vručinić i zlatni dečko Mario Krešić, dok su kod gostiju Matija Bilalović i Matija Gustovarac pokazali nešto više od svojih suigrača.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype