sportski sportski sportski sportski

KOD

“Dugi i žestoki” osvojili Belišće, nastupilo 6 kategorija, preko 100 igrača i 25 polaznika Škole košarke

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Košarkaški praznik u Belišću je u subotu 04.09. okupio preko 100 igrača, u 6 natjecateljskih kategorija.

Streetball Belišće 2021 je prvobitno bio zamišljen za 28.8., no vremenske nepogode, točnije kiša i hladno vrijeme, natjerali su organizatore na odgodu od tjedan dana. Subota iza nas, je donijela lijepo vrijeme, a samim time i održavanje 9.po redu streetball turnira, koji je okupio 26 momčadi u 6 kategorija te preko 100 igrača.

Prijepodnevni dio popunili su polaznici Škole košarke. Dječaci su to rođeni od 2015. godine pa do 2010., koji su bili podijeljeni u dvije grupe.

U onoj vrtićkoj skupini, dvije su ekipe (nekoliko izostanaka u posljednji trenutak) odigrale 20-ak minuta basketa, uz gromoglasnu podršku svojih roditelja. Nastupile su dvije ekipe: MINECRAFT (Vilim Slamek, Mislav Anočić, Dante Matanović) i LAVOVI (Lovro Skelac, Marko Sudar, Noa Šmider). Ljubitelji i štovatelji popularne igrice tijesno su pobjedili.

Vrtićka skupina

Nakon njih, starija skupina je brojala ekipa, a nakon odigranih 10 utakmica, najuspješnija ekipa bila je PRAŠINARI, koja je pobjedila u sve četiri utakmice.

Konačni poredak:

1.PRAŠINARI (Leon Petrović, Bartol Romić, Ivano Varžić, Mislav Anočić)

2.NEVER SURRENDER (Luka Harmunt, Luka Vukobratović, Gabriel Vuković, Dino Čamagajevac)

3.KK BELIŠĆE (Ivano Zbanatski, Filip Katalenić, Dorijan Brkić)

4.ŠTRUMPFOVI (Matija Šušak, Jona Vidaković, Fran Jokić, Andrija Barić)

5.CEDEVITA (Petar Lukačević, Matej Kuna, Valentin Kapular)

Škola košarke 2010.-2012.

Druga kategorija koja je nastupila na ovogodišnjem streetball natjecanju je ona predkadetska, točnije godište 2007., 2008. te 2009. Pet ekipa je ostavilo svoje prijave pa se natjecanje odvijalo po sustavu svatko sa svakim. Odigrano je ukupno 10 utakmica, a uvjerljivo najuspješniji bili su momci iz ekipe VROS. Ostvarili su sve četiri pobjede i osvojili 1.mjesto.

Konačni poredak:

1.VROS (Gabriel Jelečević, Bartol Mišir, Mata Vidaković, Luka Šipka)

2.LEGE (Luka Rejo, Filip Ivoš, Marko Milinković, Andrej Keglević)

3.KISELE SARDINE (Marko Bešlić, Matej Setnik, Vlaho Ilić, Dino Tivanovac)

4.BULJAVI TULJANI (Teo Falamić, Noa Falamić, Jan Šovagović, Karlo Tein)

5.BALAVE BANANE (Niko Barišić, Jan Kovačević, Lovro Magušić, Borna Kralj)

2007.-2009.

Poslijepodnevni dio otvorili su igrači kategorije 2005./2006., gdje su svoje prijave poslale 4 ekipe, no ekipa VROS se nije pojavila pa su tri ekipe odigrale međusobno tri utakmice svatko sa svakim. Prvo mjesto sa dvije uvjerljive pobjede je ostvarila ekipa BARIŠIČEVCI, koja je ostvarila dvije pobjede, 21:4 protiv KA Osijek te 21:2 protiv KLOŠARKAŠA. U borbi za 2.mjesto, pobjedu je odnijela ekipa KLOŠARKAŠI, koja je sa 15:10 bila bolja od KA Osijek.

Konačni poredak:

1.BARIŠIČEVCI (Jakov Matuzović, David Czerski Hafner, Filip Biljan, Ernest Tomić)

2.KLOŠARKAŠI (Moreno Šmit, Jan Lukačević, Luka Šušak)

3.KA OSIJEK (Luka Radić, Borna Jozsef, Zvonimir Zemljak, Matej Sisto)

2005./2006.

Nakon kadeta na teren su izašli igrači godišta 2003./2004., gdje se našlo 4 ekipe, a nakon šest odigranih utakmica najbolji su bili momci iz ekipe KAOS, koji su ostvarili sve tri pobjede.

Rezultati:

KAOS-Neugodni u gostima 15:5

Klošarkaši-Goodfellas 7:10

Neugodni u gostima-Goodfellas 14:6

KAOS-Klošarkaši 21:8

Klošarkaši-Neugodni u gostima 4:9

Goodfellas-KAOS 8:15

Konačni poredak:

1.KAOS (Matej Vila, Blaž Vojedilov, Ivan Pudar, Borna Pavošević)

2.NEUGODNI U GOSTIMA (Erik Weber, Luka Šimić, Edi Pavlović)

3.GOODFELLAS (Fran Novoselić, Nikola Brajković, Nino Salai)

4.KLOŠARKAŠI (Moreno Šmit, Jan Lukačević, Luka Šušak)

Seniorska kategorija je krenula od 18:30 i za nju se prijavilo 7 ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe po 4 i 3 ekipe. Nakon što su odigrane utakmice po skupinama, dobili su se polufinalni parovi: DUGI I ŽESTOKI-EKIPA ZA STARIJE I NEMOĆNE te FLAMINGOSI-OBLATNA.

Prvo polufinale pripalo je momcima iz ekipe DUGI I ŽESTOKI, koji nisu imali previše problema i glatko su došli do pobjede rezultatom 21:11 i plasirali se u finale, gdje im se kasnije pridružila ekipa FLAMINGOSI, koja je u svom polufinalu došla do pobjede 10:9, nakon neizvjesne borbe protiv ekipe iz Đakova.

Utakmica za 3.mjesto je možda i bila poslastica cijelog turnira. Dečki pod imenom EKIPA ZA STARIJE I NEMOĆNE je od početka imala sigurno vodstvo, no Antun Hrkač je sa dvije uzastopne trice za ekipu OBLATNA, okrenuo rezultat u njihovu korist i sve to u posljednjoj minuti i 30-ak sekundi prije kraja njegova je momčad imala vodstvo 11:8 i praktički pobjedu u svojim rukama. No, “stari i nemoćni” su pokazali da su ipak “mladi i moćni” u završnici, a u junaka se prometnuo Matko Mužević. Prvo je ubacio tricu za 11:10 u pretposljednjem napadu za malu nadu, a onda i u slijedećem napadu, praktički sa zvukom sirene, za potpuni preokret i pobjedu 11:12 njegove ekipe.

Finale je ponudilo čvrstu košarku, no DUGI I ŽESTOKI, predvođeni Veljkom Budimirom, su bili jednostavno prejaki za sve protivnike na ovom turniru pa je i finalna utakmica bila lišena neizvjesnosti. Konačni rezultat bio je 21:9.

Konačni poredak:

1.DUGI I ŽESTOKI (Damir Markota, Veljko Budimir, Marko Soldo, Dino Dogan) 2000 kn+pehar nagrada

2.FLAMINGOSI (Luka Ilić, Karlo Mautner, Filip Mišić, Matej Petric) 1000 kn+streetball majice nagrada

3.EKIPA ZA STARIJE I NEMOĆNE (Zvonimir Blažević, Matko Mužević, Srebrenko Jokić, Matko Dumančić) 500 kn+streetball majice nagrada

4.OBLATNA (Antun Hrkač, Ivan Hrkač, Nikola Jurić, Šimun Vukadin)

Pobjednička ekipa Dugi i žestoki

U natjecanju u tricama, pobjedu je nakon drugog kruga i razigravanja odnio Marko Soldo.

Marko Soldo, pobjedik u šutiranju trica

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype