sportski sportski sportski sportski

KOD

Dva double-double učinka Širka i Mikovića ključna za pobjedu Šibenke

Okrnjena Šibenka je slavila protiv Zaboka i vratila se bar na kratko pobjedama.

HT Premijer liga, 10.kolo:

Šibenka-Zabok 87:81 (24:14, 19:23, 22:24, 22:20)

(Miković 19, Širko 19 / Primorac 14, Jambrović 14)

Šibenka se za ovu utakmicu preselila u dvoranu OŠ Čistoj Velikoj, no uspjeli su izbjeći neugodnosti “tuđeg” terena i doći do važne pobjede, nakon niza poraza. Iako su u rotaciji imali samo sedam igrača, uspjeli su pobjediti goste iz Zaboka.

Imala je Šibenka nakon prve dionice +10, no Zabok se onda malo razbudio u drugoj četvrtini i unio dašak neizvjesnosti u utakmicu, ali Šibenka je imala prednost i na poluvremenu. Drugo poluvrijeme je ponovno otvoreno boljom igrom Šibenke, koja je u jednom trenu pobjegla na +15, ali gosti su do kraja četvrtine uspjeli dva puta doći do minimalnog zaostatka, da bi Šibenka ponovno na početku posljednje četvrtine preuzela konce igre i preuzela vodstvo. Zabok je najbliže stigao do 73:70, sredinom četvrtine, no Šibenka je do kraja utakmice kontorliranom igrom uspjela sačuvati prednost i doći do važne pobjede.

Nakon tri bolna poraza u nizu (Furnir, Alkar, Vrijednosnice) Šibenka se vratila pobjedama, a sada im slijedi gostovanje kod Škrljeva u slijedećem kolu.

Henrik Širko je predvodio narančaste sa 19 poena, 10 skokova i 6 asista, a ništa lošiji nije bio ni Milija Miković, koji je upisao isto 19 poena i uhvatio 11 skokova.

Zabok je također imao dva indentična strijelca, Patrika Jambrovića i Mladena Primorca, svaki su zabili po 14 poena.

Foto: GKK Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype