sportski sportski sportski sportski

KOD

Dva transfera u Premijer ligi

Ponedjeljak je donio jedan ulazni i jedan izlazni transfer u HT Premijer ligi.

Nakon što je očitao lekciju iz košarke Zadru, Marko Tomas napustio je Zabok. Iako je igrao sa otvorenim ugovorom, Zabočani i njegov brat i trener Ivan Tomas sigurno su se potajno nadali da će Marko ostati još malo u njihovim redovima, no Tomas je nakon dvije odlične utakmice u domaćem prvenstvu dobio ponudu iz Turske i potpisao za Gaziantep.

Novi igrač koji će trčati domaćim dvoranama je William Magarity, 25-godišnji, 211 cm visoki centar koji je potpisao za Zadar. Nakon što je propalo dovođenje Glena Davisa, klub sa Višnjika okrenuo se novim licima i pojačanje pronašao u Magarityu. Magarity je prošle sezone nosio dres poznatog sveučilišta Davidson, a početak ove sezone proveo je u Švedskoj, gdje je nastupao za Södertälje Kingse s kojima je igrao kvalifikacijske utakmice za FIBA-in Eurokup. Njegov dolazak se očekuje sredinom tjedna, a prvi nastup trebao bi imati u nedjelju kada Zadar u Krešinom domu dočekuje Mornar, u utakmici 4. kola ABA lige.

“Riječ je o vrlo talentiranom igraču, koji je dosta pokretljiv za svoju visinu. Nije bilo previše slobodnih košarkaša na tržištu koji bi nam odmah predstavljali pojačanje pa smo se radije odlučili za igrača koji će nam dugoročno biti koristan. Dogovorili smo trogodišnju suradnju, s tim da se klub kvalitetno zaštitio ugovornim klauzulama”.-rekao je sportski direktor Branimir Longin za službenu stranicu KK Zadra.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype