sportski sportski sportski sportski

KOD

Dvije zemlje su već istakle želju za domaćinstvom kvalifikacija

Tek što je završila smotra svjetskog prvenstva, reprezentacije su počele razmišljati o kvalifikacijama za OI 2020. godine.

Predsjednik Grčkog košarkaškog saveza, Vasilakopulos, prvi je istaknuo da će Grčka podnijeti kandidaturu za jedan od kvalifikacijskih turnira, a u međuvremenu je još jedna zemlja izrazila želju za kandidaturom, a to je Litva.

Njihov čelni čovjek Arvydas Sabonis, je najavio da će se Litva kandidirati za jednog od domaćina. Prema dostupnim informacijama sami trošak kvalifikacijskog turnira bi bio oko 3 milijuna eura.

Iz FIBE je za sada stigla samo informacija da će se kandidature moći podnijeti do 11. mjeseca, a imena domaćina biti će objavljena slijedeće godine u 4. mjesecu. Također, cilj FIBE i Međunarodne olimpijske organizacije je da se turniri, zbog popularizacije ovog sporta, odvijaju na nekoliko kontinenata tako da će biti vrlo zanimljivo za vidjeti tko će biti domaćini ovih turnira.

Sedam ekipa sa završenog Svjetskog prvenstva za OI je poznato, a to su: Španjolska i Francuska kao predstavnici Europe, SAD i Argentina kao predstavnici Amerike, Iran kao Azije, Australija kao Oceanije, Nigerija kao Afrike te domaćin Japan.

Po 16 najbolje plasiranih ekipa sa završenog Svjetskog prvenstva te njih osam koji će dobiti pozivnice će igrati 4 kvalifikacijska turnira, sa kojih će samo pobjednici otići u Japan.

U bubnjevima za skupine naći će se slijedeće reprezentacije: Srbija, Poljska, Češka, Litva, Italija, Grčka, Rusija, Njemačka, Turska, Brazil, Venezuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Kanada, Novi Zeland i Tunis.

Foto: FIBA

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype