EP U18: Izraelci će nam sutra dati odgovor kojem rangu pripadamo i u juniorima

Sutra se u Nišu igraju utakmice osmine finala EP za juniore, na kojem igra i Hrvatska.

Nakon što su na EP za juniore jučer završene utakmice po skupinama, sutra se igraju utakmice osmine finala. Naši su juniori tek u 3.kolu uhvatili prvu pobjedu i to nad Poljskom, dok su prije toga uvjerljivo poraženi od Njemačke, a onda i dan kasnije od Turske. Ipak, ostao je dojam da se momci malo dižu.

Nakon loše predstave protiv Njemačke, vidjele su se neke naznake promjena protiv Turske, čemu i svjedoči rezultat, bez obzira na poraz. Veliki dio utakmice momci su bili ravnopravan protivnik, a onda su potpuno podbacili u posljednjoj četvrtini (14:27 za Tursku) i sami sebe odveli u poraz. Jučerašnja utakmica protiv Poljske i pobjeda pokazali su da ima određene kvalitete u njima, a možda im je i trebalo malo vremena da otpuste kočnice i da zaigraju kako znaju.

Sutra im na putu ka četvrtfinalu stoji Izrael, koji je u skupini A završio na 2.mjestu, sa omjerom 2/1. Izraelci inače imaju u svojim redovima prvog strijelca prvenstva za sada, to je Doron Shachar, šuter koji je u tri utakmice ubacio 61 poen, odnosno malo preko 20 u prosjeku i naši će momci morati posebnu pozornost obratiti na njega.

U slučaju poraza, Hrvatska će u borbu za plasman od 9. do 16.mjesta, što i ovu momčad dovodi do toga da strahuje od odlaska u Diviziju B.

Utakmica se igra sutra u 18:00.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype