sportski sportski sportski sportski

KOD

EP U18: Juniori poraženi od Litve sa 29 razlike

Drugi poraz upisali su naši juniori u skupini na EP, kojim su skupinu završili na 3.mjestu.

Zanimljivo prvo poluvrijeme odigrali su naši juniori protiv stopostotne Litve. Nakon početnog vodstva naše ekipe, Litva je vrlo brzo stigla na dvoju radnu temperaturu i preuzela konce igre. Ipak, nije to bilo toliko niti impresivno, niti sigurno, Hrvatska je držala taj rezultatski priključak, iako je opet bilo prisutno dosta prostora u napadu, iako nam šut za tri poena i nije bio toliko loš (5/13). Litva je imala +5 nakon prve četvrtine, a to je u drugoj četvrtini samo održavala, uz nekoliko situacija u kojima su se naši momci primakli (25:23, 27:26, 31:29, 35:34). Kod zadnje spomenutog rezultata, malo smo stali u napadu, popustila je i obrana i u posljednje dvije minute nismo ubacili poena, Litva je 7 i na poluvremenu je rezultat bio 42:34.

Nismo najbolje ušli u drugi dio. Litva je serijom 9:0 otišla na dvoznamenkastu prednost 51:34, a mi smo čekali na prve poene čak 4 pune minute. Pobjegla je Litva u 26.minuti na visokih 57:36 i tu je već bilo jasno da nam se piše poraz, koji će nas baciti na treće mjesto skupine D. Završila je treća četvrtina rezultatom 24:13, za 66:47 na kraju iste.

Posljednja je četvrtina ponudila isti smjer košarke, u kojem je većinom igrala i dominirala Litva, dok su naši momci samo pokušavali razliku smanjiti, no nije im to previše polazilo za rukom pa je Litva na kraju slavila sa visokih 83:54.

Vigo Bart i Marko Vučić su ubacili po 9 poena, najviše kod naše momčadi.

https://www.fiba.basketball/europe/u18/2022/game/0108/Lithuania-Croatia/#|tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype