sportski sportski sportski sportski

KOD

EP U18: Juniori se vratili iz minusa, poveli pa prosuli sve sa dvije izgubljene lopte

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Naši su juniori propustili veliku priliku protiv Slovenije u osmini finala EP.

Osim našeg minimalnog vodstva u prvoj četvrtini, sve ostalo prošlo je u znaku reprezentacije Slovenije. Uzeli su vodstvo na kraju prve četvrtine, a onda i na poluvremenu, 44:40.

Ništa bolja za Hrvatsku nije bila ni treća četvrtina, u kojoj smo konstantno bili u zaostatku od 10 i više poena i tu su prednost susjedi držali do pet minuta prije kraja. Tada su naši momci uhvatili jedsn pravi ritam u napadu i malo po malo stigli prednost Slovenije, a onda i poveli 78:79, nakon serije 12:1, dvije minute prije kraja. Imali smo nakon toga i +3, 78:81, minutu do kraja i sve u svojim rukama. Nakon bacanja Slovenija je smanjila na 80:81.

No, onda je neshvatljivo loptu izgubio Luka Krajnović, darovao Sloveniji dvicu uz dodatno bacanje, koje nije realizirano, a onda je Krajnović ponovno izgubio loptu nakon udvajanja i Slovenci su ubacili dvicu za 84:81. Nakon Zankijeve dvice za 84:83, protivnik je ubacio jedno bacanje za 85:83, a nakon izvođenja lopre, Andrija Jelavić je izgubio loptu i tu je priči bio kraj.

https://www.fiba.basketball/europe/u18/2022/game/0308/Slovenia-Croatia#tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype