sportski sportski sportski sportski

KOD

EP U18: Loše prvo poluvrijeme odvelo juniore u poraz od Italije

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Italija je u prvom poluvremenu ostvarila ključnu prednost za konačnu pobjedu.

Loše prvo poluvrijeme kreiralo je naš put u poraz na otvaranju EP u Izmiru za naše juniore.

Za izabranike Stipe Kuliša EP je počelo utakmicom protiv Italije. Talijani su bolje otvorili utakmicu, poveli od početka i držali konstantno vodstvo u prosjeku od nekih 5-6 poena, dok su se naši momci mučili sa šutom, ali i izgubljenim loptama. Sve nas je to dovelo do -7 na kraju prve četvrtine. Uspjeli smo sredinom druge doći do 26:26, ali nikako i do vodstva. Redali smo i dalje izgubljene lopte, a ni obrana baš nije bila na potrebnom nivou da nam donese neke lake poene u napadu pa su Talijani nemilice trpali. Na poluvremenu smo bili u deficitu 32:43, uz čak 11 izgubljenih lopti i samo 37% šuta.

Drugo poluvrijeme smo otvorili puno bolje nego što smo zatvorili prvo, primakli se protivniku u nekoliko situacija na samo -3, znatno pojačali obranu te sveli Italiju na gotovo duplo manje poena nego u drugoj četvrtini. Kraj trećeg perioda nam je donio smanjenje zaostatka i rezultat 52:57, pred odlučujuću četvrtinu.

Nije se dogodilo ono što smo očekivali u odlučujućoj četvrtini. Gubili smo nažalost korak sa Italijom već od starta posljednje četvrtine, iako nije bilo previše poena od niti jedne ekipe, u posljednjih se pet minuta ušlo sa +7 za Italiju. Nismo do kraja uspjeli naći napadačku ravnotežu, nastavili smo i sa izgubljenim loptama, ali i lošim postotkom šuta i sve to nas je odvelo u poraz 64:73.

Luka Krajnović je sa 12 poena bio naš najbolji strijelac, dok je 10 dodao Stellan Rajaofera.

https://www.fiba.basketball/europe/u18/2022/game/3007/Croatia-Italy#|tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype