EP U20: Hrvatska bolja od Poljske, double-double braće Ivišić

Hrvatska je u drugoj utakmici grupe došla do prve pobjede na prvenstvu.

Poljska je bila drugi protivnik našoj mladoj U20 reprezentaciji u Grčkoj. Nakon jučerašnjeg poraza od Litve, našim je momcima danas pobjeda bila imperativ, do koje su na kraju i došli.

Bila je to utakmica na mali broj poena, a od početka susreta u našoj reprezentaciji najraspoloženiji su bili braća Tomislav i Zvonimir Ivišić te Duje Brala.

Osim prve četvrtine u kojoj je Hrvatska imala poen zaostatka za Poljskom, u ostatku utakmice nešto bolja momčad bila je naša, koja je u drugoj četvrtini i uhvatila vodstvo, koje je čuvala cijelo prvo poluvrijeme (31:29).

U treću četvrtinu su naši momci ušli angažirano, držali vodstvo konstantno i već se tu vidjelo da su i u psihološkoj prednosti nad protivnikom, koji je dosta griješio. Poena ni u nastavku nije bilo previše, sa obje strane, a u nastavku susreta naša je reprezentacija i dalje pružala bolju igru.

U jednom trenutku posljednje četvrtine, imali smo i dvoznamenkastu prednost, a mirnoća i nekoliko grešaka Poljske u posljednjim minutama samo su donijeli potvrdu naše prve pobjede, 64:53.

Zvonimir Ivišić nas je predvodio sa 17 poena, 10 skokova i sjajnih 8 blokada, brat Tomislav dodao je 13 poena i 11 skokova, a Duje Brala 15 poena i 7 skokova.

https://www.fiba.basketball/europe/u20/2023/game/0907/Croatia-Poland#tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype