KOD

Era dua započinje

Nekad davno postojala je momčad. Momčad je mitsko biće koja je svojom moći, junaštvom i zajedništvom stizala do željenog plijena (čitaj trofeja).

Danas, u vremenima čudesnog i modernog svijeta momčad je duboko zakopana, toliko duboko da samo neki stari lisci kao Gregg Popovich znaju gdje kopati, kako je pronaći i što je najvažnije – kako je zadržati.

Neosporiva činjenica da su i u vremenima momčadi postojali vođe, ekstra pojedinci, pravi junaci koji su svoju momčad vodili u boj hladnog pogleda i uzavrelog srca. Ti junaci nikad ne bi bili junaci da oko sebe nisu imali – momčad.

Bili Jordan uzeo 6 titula bez momčadi, bili Kobe uzeo jednu manje bez momčadi? Definitivno ne.

Godina je gospodnja 2019. i svjedoci smo vjerojatno najluđeg ljeta u povijesti NBA lige. Toliko je zvijezda promijenilo sredine da je teško sve pobrati.

Jedno je sigurno, era supertimova je na zalazu. Era dua započinje. Mnoge su franšize odlučile uzeti dva ekstra pojedinca koja će dominirati parketom, a ostale “ko šiša”.

Nisam nostalgičar jer nisam ni živio u doba kada je postojala momčad. Okej, jesam u dvijetisućitim, ali do desete godine zapravo nisam bio svjestan pravih stvari.

Era dua mogla bi biti super stvar za balans lige kojeg je tako očajnički nedostajalo proteklih godina koje su prošle u dominaciji Warriorsa.

Predikcija Zapada:

LAC – Leonard/George

Lakers – James/Davis

Houston – Harden/Westbrook

Golden State – Curry/Russell

Denver – Murray/Jokić

Portland – Lillard/McCollum

Utah – Mitchell/Gobert

Ovo je sedam ekipa za koje smatram da se moraju naći u playoffu, o poziciji svake pojedine stvarno ne mogu pričati jer sve je otvoreno.

Pogledom na neka super dua na zapadu pitamo se tko će iskočiti u prvi plan. Ipak, bitno je pogledati ostatak ovih momčadi. Po mom mišljenju Clippersi su glavni pretedenti za odlazak do samog kraja, sve ostale ekipe biti će izrazito opasne, GSW bez Klaya ipak nije super trio osim ukoliko se Draymond Green ne vrati na stare staze.

Utah ima novopridošlog ekstra igrača Conleya, sjajne šutere u vidu Bogdanovića i Inglesa, no nedostaje četvorka i širina na klupi. Portland i Denver su standardno zadržali sjajne ekipe iz proteklih sezona, Lakersi će biti definitivno u samom vrhu, a ludi dvojac u Houstonu će se morati dogovoriti na kompromis ako žele išta u playoffu možda nikad jačeg zapada.

Kada ovim ekipama pridodamo izuzetno potentne ekipe Sacramenta, Dallasa i New Orleansa uz uvijek prisutne Spurse, dolazimo do 11 ravnopravnih ekipa koje se bore za 8 mjesta u doigravanju. Uz sav dužan respekt, Minnesota, Memphis, Oklahoma i Phoenix teško mogu ikome pomrsiti račune.

Predikcija Istoka:

Bucks – Giannis/Middleton

Raptors – Lowry/Siakam

Pacers – Oladipo/Brogdon

Nets – Irving/Levert

Celtics – Walker/Tatum

Philadelphia – Embiid/Horford

Orlando – Augustine/Vučević

Miami – Butler/Dragić

Ovdje sam već izabrao potpunih osam za playoff, ali neke potencijalno još interesantne bombe iznenađenja mogu biti Wizardsi, Detroit, sjajna mlada Atlanta pa čak i novi Knicksi. Nisu toliko tragični ove godine ni Cavsi ni Bullsi, ali zato bi definitivno trebala na dnu biti Jordanova Charlotta.

Tko će do kraja? Buckse nikad neću smatrati ozbiljnima, pogotovo ne nakon odgledanog SP-a u režiji Giannisa i Middletona. Toronto jest mnogo slabiji, ali prostor se otvara sjajnom Siakamu. Mnogo je pojednakih ekipa, Phila ima možda 4 super igrača, ali moraju postati momčad napokon? Ah, da, ove generacije za to nisu čule…

Dakle, rezime svega je da će najuspješniji biti oni koji sa strane ostave svoj ogromni ego, statistiku i ostale gluposti te svoje talente podrede ekipi i ponesu je do krova. Kako? Pitajte Gregga…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype