sportski sportski sportski sportski

KOD

Fantastična Cedevita Junior očitala lekciju Ciboni

Derbi kola otišao je na stranu Cedevite Junior, koja je danas odigrala fantastičnu utakmicu.

HT PREMIJER LIGA, 7.kolo:

Cibona-Cedevita Junior 73:83 (11:25, 13:19, 19:21, 30:18)

(Prkačin 15, Radovčić 12 / Šabić 21, Bundović 13, Batinić 13)

Cedevita Junior je očitala lekciju Ciboni usred Draženovog doma, fantastičnom utakmicom od prve do posljednje minute. Mulaomerovićevi momci su danas bili posebno motivirani i pokazali duplo više želje i energije, od mlake Cibone.

Poveli su mladi Vitamini sa nestvarnih 17:2, Cibona nije uspjela zabiti ništa i već je tu bilo jasno po govoru tijela Ciboninih igrača da ovo neće biti njihova večer. Cedevita je dobila prvu četvrtinu na kraju visokih 25:11 i pokazala zavidnu preciznost u vanjskom šutu. Jovanović je na drugoj strani čestim izmjenama tražio raspoloženu petorku, no Ciboni danas ništa nije polazilo za rukom, ali velike zasluge za to imaju igrači Cedevite, koji su igrali sjajnu obranu i Cibona nije mogla razviti svoju prepoznatljivu i brzu igru. Naletjeli su Cibosi danas na protivnika koji ih je sasjekao u korijenu, nametnuo svoj ritam i diktirao tempo na koji se Cibonini igrači nisu uspjeli prilagoditi. Poluvrijeme je završilo sa visokih +20 za Cedevitu.

Gotovo pa ista slika vidjela se i u početku drugog poluvremena. Cibona je tek na mahove uspjela spustiti razliku ispod 20, no svaki puta kada su dali znak oživljavanja, Cedevita je imala odgovor, na gotovo sve zahtjeve. Mora se priznati da su Mulaomerovićevi momci imali sjajnu šutersku večer, posebice Emir Šabić, koji je bio na kraju i najbolji strijelac svoje ekipe sa 21 poenom, a trice je šutirao 5/9. Cedevita je malo popustila u svojoj igri tek u posljednje tri minute, što nije bilo dovoljno Ciboni da dođe uopće do prilike za nekakvim preokretom. Jednostavno, ostao je dojam da se igralo do sutra, da Cibona to ne bi niti stigla, niti dobila, Cedevita je danas bila sjajna. Energetski ponovno na visokom nivou, gotovo cijelu utakmicu, šuterski raspoloženi, maksimalno motivirani i željni dokazivanja, apsolutno su zaslužili pobjedu, do koje su na kraju i došli.

Cibona je uspjela posljednju četvrtinu dobiti 30:18, ali to je bilo dovoljno samo da smanje konačni zaostatak, govora o preokretu nije bilo.

Emir Šabić je ubacio 21 poen, imao i 2 skoka i 2 asistencije, dok su Filip Bundović i Josip Batinić ubacili svaki po 13. Double-double učinak imao je Sven Smajlagić, 10 poena i 12 skokova.

Kod Cibone, Roko Prkačin jedini odskočio sa 15 poena, 16 skokova i 4 asistencije, dok je Krešimir Radovčić ubacio 12 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype