sportski sportski sportski sportski

KOD

Fantastični Luka Pandurić oderao svoj Šibenik na Baldekinu sa 32 poena

Furnir je iznenađujuće slavio na Baldekinu protiv Šibenika odličnim drugim poluvremenom.

HT Premijer liga, 6.kolo:

Šibenka-Furnir 74:90 (22:19, 22:18, 9:26, 21:27)

(Freeman 19, Solomun 18 / Pandurić 32, Smolić 19)

Gotovo ništa nije upućivalo na početku utakmice ovakav završetak, ovog zanimljivog dvoboja. Šibenka je bolje otvorila utakmicu, imala vodstvo nakon prve, a i nakon druge četvrtine. Nije to doduše bilo vodstvo da bi se mirno čekao kraj utakmice, pogotovo što se u prvom poluvremenu već razigrao Luka Pandurić kod Furnira. Pandurić je inače bivši igrač Šibenke pa se moglo osjetiti da je prilično motiviran protiv svog bivšeg kluba.

Šibenka je imala kontrolu igre i rezultata, no neobjašnjivo su pali u trećoj četvrtini. Napad je potpuno stao, a u obrani je curilo na sve strane. Pandurić je još podigao svoj nivo igre, razigrao se potpuno i Furnir je dobio treću dionicu nevjerojatnim rezultatom 26:9 i tako preuzeo vodstvo na utakmici. Osim vodstva, psihološki su bili u prednost u odnosu na inferiornog domaćina, koji je potpuno nestao sa terena.

Iako su tek uspjeli iskontrolirati rezultat same četvrtine, one posljednje, nije bilo nikakve šanse za novim preokretom domaće momčadi, koja je upala u crnu rupu iz koje nije bilo povratka. Pogotovo protiv ovakvog Funira iz drugog poluvremena, ali i Pandurića koji je nakrcao domaći koš sa čak 32 poena, uz nevjerojatan šut 13/16. Uz to, uhvatio je 4 skoka, podijelio 7 asistencija i bio igrač utakmice.

Kod domaćih, Amerikanac Freeman prvi strijelac sa 19 poena, Solomun je dodao 18.

Luka Pandurić s 32 poena prvo ime Furnira, ali i utakmice, dok je Ante Smolić dodao 19 poena, za veliko slavlje gostiju iz Zagreba.

Luka, kapa dolje!

Foto: KK Furnir

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype