KOD

FIBA EUROCUP: Poraz Naglićevog Intera, vrlo dobri Planinić i Žganec, Jukić solidan, Pašalić bolji od Budimira

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Jučer je odigrano posljednje kolo prvog dijela FIBA Eurocupa, a nastupalo je nekoliko naših igrača.

Inter našeg Aramisa Naglića je poražen na domaćem terenu od Benfice 91:95, a ključan trenutak je odlična zadnja četvrtina gostiju, koji su tih deset minuta napravili preokret i došli do pobjede. Kod Intera, naš Domagoj Bubalo je upisao 2 poena. Inter se ovim porazom oprostio od daljnjeg natjecanja u Eurocupu.

Cluj, za kojeg igraju naši Karlo Žganec i Darko Planinić, je došao do pobjede nad Enisey Krasnoyarskom 97:83. Planinić je bio drugi strijelac Cluja sa 18 poena, uz vrlo dobar šut 8/12, a još je dodao i 6 skokova i 1 asistenciju. Žganec je također odigrao dobru utakmicu, upisavši 15 poena uz šut 5/7 šut, uhvatio je 3 skoka i podijelio odličnih 8 asistencija. Cluj je ovom pobjedom preskočio Enisey i plasirao se u drugi krug kao prvoplasirana ekipa grupe G.

Josip Jukić, bivši igrač Splita i Sonik Puntamike, je sa svojim Phoenix Brusselsom gostovao kod Pinar Karsiyake i doživio poraz 93:90. Juka je igrao 18 minuta te upisao 8 poena (3/3 šut) i dodao 3 skoka. Nažalost, njego klub se oprostio od Europe.

Drago Pašalić i Veljko Budimir su se susreli međusobno sa svojim ekipama, Leidenom i PVSK Veoliom. Slavio je Pašalićev Leiden 105:100 nakon produžetka, a Pašalić je za 20 minuta postigao 10 poena (4/9 šut), uhvatio 1 skok i podijelio 2 asistencije. Budimir je igrao 14 minuta koje je iskoristio za 8 poena (3/6 šut) i 2 skoka. Pašalić će sa svojim Leidenom nastaviti drugi dio Eurocupa.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype