Final four predkadeta: Cedevita Junior prvak Hrvatske, Ciboni bronca!

Danas je u Šibeniku odrađena završnica za predkadete.

CIBONI BRONCA

U utakmici za 3.mjesto na predkadetskoj završnici igrali su Cibona i Pazin. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u kojem je Pazin na velikom odmoru imao +2, predkadeti Cibone u drugom su dijelu slomili protivnika, pojačali tempo u obrani i preuzeli vodstvo na kraju treće četvrtine. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjoj četvrtini, koju je Cibona dobila 19:10 i na kraju osvojila brončanu medalju i 3.mjesto.

Martin Salamurić je sa 25 poena i 9 skokova bio najbolji pojedinac kod Cibone, Ante Garac je također dodao 25 poena. Kod Pazina, 19 poena za Aleksu Travalju.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2275490/bs.html

CEDEVITA RAZMONTIRALA ZADAR U DRUGOM POLUVREMENU

Predkadeti Cedevite pobjedili su Zadar u finalu i tako se okitili naslovom prvaka Hrvatske i to sa impresivnih 27 pobjeda u sezoni, bez ijednog poraza. Kontrolirali su momci Dejana Jovovića rezultat i igru gotovo cijelu utakmicu. Imali su na poluvremenu +10, Zadar je uspio na početku treće četvrtine spustiti to na -6, no sa nekoliko grešaka opet su dozvolili protivniku da ode na dvoznamenkastu prednost, koju su kontrolirali kroz cijelu četvrtinu. Pred kraj četvrtine, Cedevita je serijom 10:1 pobjegla najviših do tada +18 (59:41).

Otišla je Cedevita vrlo brzo na početku posljednje četvrtine i na okruglih 20 razlike i pitanje pobjednika je bilo riješeno. Dominacija Cedevite nastavila se i u posljednjoj četvrtini, koja je na kraju završila 23:11, za konačnih 82:54.

Zvonimir Dujaković je ubacio 19 poena i 11 skokova za pobjednike, a Roko Grašo 18 poena.

Kod Zadra, Šime Grbin sa 14 poena jedini dvoznamenkasti.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2275491/bs.html

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype