sportski sportski sportski sportski

KOD

Finale PH: Zadar u Draženovom domu uzeo break i poveo 1:0 protiv skromne Cibone

Apsolutno zaslužena pobjeda Zadra protiv neraspoložene i skromne Cibone.

U Draženovom domu Cibona i Zadar su otvorili finalnu seriju prvenstva Hrvatske, pred nekih tri tisuće gledatelja. Aktualni prvaci iz Zadra bolje su otvorili utakmicu pa je nakon 4:11, trener Cibone Okorn bio primoran na time-out, ne bi li razbudio svoju momčad. To se i dogodilo nakon povratka na parket, no i dalje je Zadar držao kontrolu igre i rezultata, dok je Cibona bila u nekom svojevrsnom “hvatanju” priključka. Tako je Zadar imao na kraju prve četvrtine vodstvo 20:24.

Kontroliranom igrom i u drugoj četvrtini, Zadar je držao vodstvo, iako su primjerice u tom periodu ušli u probleme sa ozlijedom Jordana i trećom osobnom Mavre, no držali su vodstvo sve do 18. minute, kada je Cibona tricom Brankovića došla do prvog izjednačenja, 39:39. Uzvratio je Mavra također tricom, ali Nakić se u završnim minutama potrudio da njegova momčad ipak ode na poluvrijeme sa vodstvom 43:42.

Danko Branković je bio prvo ime Cibone u prvom poluvremenu sa 13 poena, dok je Justin Carter sa 9 poena predvodio strijelce Zadra.

Drugo poluvrijeme Zadar je bolje otvorio, ponovno preuzeo vodstvo i ponovno uveo Cibonu u probleme. Pokušala je Okornova momčad brzom igrom vratiti se u ritam, no vanjski šut ih nije služio, redali su se neiskorišteni napadi sa obje strane, u posljednje dvije minute Zadar je ušao sa +5 (51:56). Cibona je u trećoj četvrtini šutirala očajnih 3/14, što zorno pokazuje siromaštvo treće četvrtine, Zadar je imao na kraju iste vodstvo 53:58.

Carter je na startu posljednje četvrtine zaradio četvrtu osobnu, Cibona je to pokušala riješiti presingom, no Zadar se dobro snašao i bez njega u tom periodu, Cibona nikako nije uspjevala uhvatiti šutersku ravnotežu, ali nakon niza promašenih, šut Vildoze je ušao za 62:62 u 32.minuti. Mavra je u 34.minuti napravio četvrti prekršaj te se priključio Carteru i Bursaću na klupi sa istim problemom. Loša selekcija šuta i puno neodlučnosti vidjeli smo u posljednjoj četvrtini, što je ponovno rezultiralo malim brojem poena. Prkačin je dvicom izjednačio na 64:64 u 36.minuti, a Drežnjak na drugoj strani uzvratio dvicom i bacanjem za 64:67 Zadra, tri minute prije kraja, da bi Thompson nakon outa zakucao za +5 Zadra. Ubrzo nakon toga isti je igrač ponovio zakucavanje za +7 i Zadar je bio blizu pobjede, ostalo je 1:50 do kraja. Cibona je propustila svoj napad, a Drežnjak tricom riješio pitanje pobjednika.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2097374/bs.html

Foto: Mihal Jacić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype