sportski sportski sportski sportski

KOD

FLASHBACK All Stars Belišće 2006: Josip Sesar MVP, Kruno Rimac pobjednik u tricama, Pankracije Barać u zakucavanju

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Danas smo se odlučili malo podsjetiti na revijalne utakmice naših najboljih igrača.

Iskreno, ne pamtim kada je održan zadnji All Stars u Hrvatskoj, no ovaj, koji je održan u mom gradu, Belišću, pamtim iz dva razloga. Prvi je taj što je to bio prvi takav spektakl u našem gradu, a drugi je taj što sam i sam bio sudionik. Predstavljao sam KK Belišće u natjecanju u tricama, uspio zabiti 3 od 15, priznajem, trema je bila jača od mene. No, to je sada manje bitno.

Hrvatski košarkaški savez je u ono vrijeme All Stars susretima pridodavao veliku važnost, prije svega organiziranjem istih u manjim sredinama, sa ciljem popularizacije košarke. Jedan takav, 14.-ti po redu, odigrao se krajem 2006. godine u Belišću, a nastupile su dvije selekcije, Sjever protiv Juga. Jug je na kraju slavio 131:125, no na tim je utakmicama rezultat ionako uvijek bio u drugom planu.

Naravno, osim same utakmice, održano je natjecanje u tricama, a pobjedu je odnio Krunoslav Rimac, sa 11 pogoenih trica iz 18 pokušaja, tadašnji igrač Svjetlosti Brod, a danas trener u istome gradu. Drugo mjesto podijelili su Davor Kus i Rok Stipčević.

Natjecanje u zakucavanju je pripalo Pankraciju Baraću, koji je tada nosio dres Zadra, dok je za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen Josip Sesar, današnji trener Gorice, a tadašnji igrač Zagreba, koji je na utakmici postigao čak 35 poena.

Između četvrtina i na poluvremenu u zabavnom dijelu nastupale su popularne Zmajčice, plesna skupina djevojaka iz Slovenije, a svoj su nastup imali i popularni Žapci, akrobatska skupina koja je svojim potezima oduševila sve prisutne.

Sami igrači ovakve spektalke i nisu previše obožavali, to se mora priznati, s obzirom da su te utakmice revijalnog karaktera i opuštene pa uvijek postoji mogućnost ozljeda. Tako je na gotovo svakom od ovakvih susreta nedostajao netko od najboljih igrača iz te sezone, ali kvalitete je ipak najčešće bilo.

Iz današnje perspektive bila su u Belišću velika imena, kao što su Josip Sesar, Rok Stipčević, Davor Kus, Damjan Rudež, Gordan Zadravec, Marko Car, Luka Žorić, Lukša Andrić, Marin Rozić, Ive Ivanov, Mateo Kedžo, Luka Drezga, Marko Mandić, Krunoslav Rimac, Kristijan Preglej, Ante Bilobrk, Jure Lalić, Dwayne Broyles, Ante Tomić…

Pankracije Barać (Zadar)-pobjednik u zakucavanjima
Krunoslav Rimac (Svjetlost Brod)-pobjednik u tricama
Josip Sesar (Zagreb)-MVP utakmice

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype