sportski sportski sportski sportski

KOD

FLASHBACK: Jurica Golemac

Aktualni trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac, naš je novi gost rubrike FLASHBACK. Jurica je sezonu započeo na klupi Sixt Primorske, no neki financijski problemi u klubu doveli su do toga da je napustio mjesto trenera, a i neki su igrači napustili tog novog ABA ligaša. Nije dugo bio bez posla. Iako su se spominjali mnogi klubovi u našoj regiji, Budućnost iz Podgorice kao prva, a neki navijači Cibone imali su veliku želju ponovno ga vidjeti pod Tornjem, Golemac je ipak ostao u Sloveniji i krajem siječnja preuzeo je vođenje Cedevite Olimpije. Golemac je sigurno i ostao posebno upamćen navijačima Cibone, jer je činio onaj čudesni trenerski dvojac sa Slavenom Rimcem, koji je Cibonu doveo 2014. godine do prvog naslova u ABA ligi, fantastičnim izvedbama te ekipe na Final Fouru u Beogradu. Cibona je tamo došla neopterećena, da eventualno pomrsi račune velikima, no momčad predvođena na terenu Darijem Šarićem, Jerelom Blassingemom, Marinom Rozićem i ostalima, šokirala je sve i uzela naslov.

Godina prestanka igračke karijere i u kojem klubu ste završili karijeru?

2012./2013. sezona u Krki.

Koji je bio razlog prestanka?

Razlog je bila ozljeda.

Period, događaj ili utakmica koje se rado sjetite?

Sigurno je to vrijeme provedeno u Olimpiji, kada smo većina igrača bili mladi i tek ulazili u neki profesionalizam. Utakmice koje se rado sjetim je playoff utakmica protiv Olympiacosa kada smo ih u punom Tivoliu izbacili.

Najdraži i najbolji suigrači u mojoj karijeri su…

Najdraže mi je bilo igrati sa Jurom Zdovcom, jer je u svakom trenutku njegova igra imala smisao i ideju i to je bio užitak od igranja, a najboljih je baš puno, od Jaskeviciusa, Kambale, Diamantidisa, Rimca i još puno njih…

Pet najboljih suigrača iz moje karijere su…

Recimo ovako: na jedinici Sarunas Jasikevičius, dvojka Jure Zdovc, trojka Anthony Granger, četvorka Terrence Morris i kao centar Kaspars Kambala

Trener kojem najviše dugujete…

Definitivno su to Zmago Sagadin i Neven Spahija

Da li postoji neki klub protiv kojeg ste bili posebno motivirani kada ste igrali?

Obično su to bili klubovi koji su imali odlične navijače. Kada sam bio u Ciboni, naravno Zadar je bio poseban protivnik…Kad si u Panathinaikosu onda se “pališ” na Olympiacos, dok je u Izraelu veliki rivalitet između Hapoel Jerusalema i Maccabija. Uvijek kao i sve sportaše motivirale su me vruće atmosfere u dvoranama.

Vrhunac vaše karijere bio je…

Sezona kad sam bio na EP, bila je to 2009. godina, u Poljskoj sa reprezentacijom Slovenije i veliki žal jer smo završili na 4. mjestu, a cijeli turnir smo igrali vrhunsku košarku.

Iz sadašnje perspektive, umirovljenog košarkaša, koji stil košarke vam se više sviđa: NBA ili Euroliga?

Uvijek Europa prije NBA lige, ali činjenica je da tamo igraju najbolji od najboljih, tako da volim i NBA pogledati.

Da možete, da li bi ponovili svoju karijeru na isti način?

Ne žalim sigurno za ničim iz svoje karijere, ali sigurno da bi neke stvari promijenio, jer uvijek može bolje.

S kim bi sada odigrali 1 na 1 da možete?

Toni Kukoč! Bio mi je veliki idol i veliki razlog zašto sam poštao košarkaš. 

Slijedeća osoba za koju želim da se prisjeti karijere je...

Čovjek koji je ukucao Sabonisa, Slaven Rimac…

Jurice hvala puno na sudjelovanju i sretno…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype