sportski sportski sportski sportski

KOD

Furnir iznenadio Zabok i slavio nakon tri sušna kola

Furnir je konačno slavio nakon tri uzastopna poraza, no to mu nije donijelo pomak sa 11.mjesta za sada.

HT Premijer liga, 28.kolo:

Furnir-Zabok 79:75 (12:26, 25:14, 23:12, 19:23)

(Isabell 28, Jerković 14 / P.Marić 24, Worku 20)

Početak utakmice i cijela prva četvrtina je bila u znaku Zaboka, koji je postigao 26 poena i to sa lakoćom, dok se domaćin mučio u svakom pogledu igre. Napad je bio bezidejan, obrana porozna, što je i rezultiralo vodstvom Zaboka od 14 razlike. Ipak, shvatili su Šairnovi momci da se moraju uozbiljiti kako bi pokušali parirati gostima pa su odigrali drugu četvrtinu puno bolje, što im je i donijelo potpuni priključak gostima.

Već na početku drugo poluvremena domaća je momčad pokazala naznake potpunog vraćanja u utakmicu, a kada su i preuzeli vodstvo vidjelo se da su uhvatili pravi ritam, ritam koji je Zabok izgubio. Kraj treće četvrtine Furnir je dočekao sa vodstvom 60:52.

Posljednju četvrtinu domaćin je odradio solidno, držali su Šarinovi momci oko desetak poena prednosti sve do posljednje dvije minute, kada se Zabok kratko vratio u igru i stigao na 74:70 u posljednjoj minuti. Ipak, najbolji domaćim igrač Isabell je dvicom u slijedećem napadu povisio na +6, no Petar Marić je uzvatio tricom za 76:73, 28 sekundi prije kraja. Isabell je bacanjima ponovno vratio na +4, Jambrović na drugoj strani smanjio na 77:75, a Panduriću je lopta ispala nakon izvođenja i Zabok je dobio neočekivanu šansu. Izveli su out, no Jambroviću je ispala lopta i domaćin je nakon prekršaja riješio pitanje pobjednika iz slobodnih bacanja.

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype