sportski sportski sportski sportski

KOD

Generali osvojili Pulu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U Puli je održan HEP 3×3 Basketball Tour, druga postaja ljetne turneje ovog Olimpijskog sporta.

Nastupile su 4 juniorske i 12 seniorskih momčadi. Tijekom cijeloga dana gledatelji ispred pulskog Foruma su uživali u vrhunskoj 3×3 košarci.

U juniorskoj konkurenciji cijelim turnirom su dominirali dečki iz momčadi Aligatori koji su s tri glatke pobjede osvojili turnir.

U seniorskom dijelu turnira nakon odigranih skupina su slijedila su četvrtfinala iz kojih su kao pobjednici izašli General Vasilije Mitu, Komarci, B2B i Dobri dečki.

U prvom polufinalu su se susreli GVM i Komarci. Komarci ni uz gromoglasno navijanje domaće publike nisu uspjeli pobijediti prvorangiranu momčad turnira. GVM je slavio s 21:18 i tako prošao u finale gdje su čekali pobjednika između momčadi B2B i Dobri dečki. 

Nažalost, zbog jakog pljuska i nevremena, drugo polufinale i finale su se održali u dvorani. U drugom polufinalu smo gledali dinamični i borbeni susret dvije odlične 3×3 momčadi. B2B je u napetoj završnici slavio 17:16 i tako se plasirao u veliko finale protiv GVM. 

Veliko finale je ispunilo sva očekivanja. General Vasilije Mitu se agresivnošću i brzim koševima odmah na početku odvojio, razliku zadržao do kraja i tako s rezultatom 21:16 osvojio HEP 3×3 Pulu i mjesto na završnom turniru u Splitu.

Predstojeći  vikend nas očekuju dva turnira i to u Trogiru 13. srpnja i u Drnišu 14. srpnja, a kulminacija cijelog HEP 3×3 Basketball Tour će se održati 20. i 21. srpnja u Splitu kada ćemo saznati koja će momčad osvojiti ulaznicu za Ljubljana Challenger.

Tekst i foto: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype