sportski sportski sportski sportski

KOD

Giannis zakucao Phoenix sa 50 poena i donio naslov u Milwaukee!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Milwaukee Bucksi su prvaci NBA lige za sezonu 2020./2021.!

Nakon što je Phoenix dobio prve dvije finalne utakmice i poveo 2:0 malo tko je vjerovao da će Bucksi dobiti sve do kraja i okrenuti seriju na svoju stranu.

No, već u dvije domaće utakmice oni su pokazali da su spremni za veliki preokret. Na krilim raspoloženih Middletona i Antetokounmpa, Bucksi su utakmicu po utakmicu lomili Sunse, koji kao da su ostali bez goriva u ostataku seriju, iako se mora priznati da je kompletna serija izgledala fenomenalno i da smo mogli gledati odličnu košarku.

Nakon 2:2, postalo je jasno da tko dobije petu, će vrlo vjerojatno biti prvak. Sunsi nisu iskoristili prvu šansu na svom terenu, Bucksi su ponovno odigrali odličnu utakmicu, koja je obilovala rezultatskim preokretima, no oni su na kraju uspjeli doći do treće pobjede i prilike da na svom terenu proslave naslov, nakon točno 50 godina.

To se i dogodilo noćas, Bucksi su ponovno odigrali odličnu utakmicu, prije svega na krilima Giannisa Antetokounmpa, koji je ubacio čak 50 poena. Koliko je bio motiviran i smiren, govori i podatak da je slobodna bacanja šutirao 17/19. Bacanja koja su mu u cijeloj seriji bila najlošiji statistički podatak, no noćas je sve bilo gotovo pa savršeno za njega. Uz 50 poena, uhvatio je 14 skokova, podijelio 2 asistencije i zalijepio čak 5 blokada. Sa 17 poena, Khris Middleton je bio drugi strijelac pobjedničke ekipe.

Kod Sunsa, prvo ime Chris Paul sa 26 poena, dok je Devin Booker ubacio 19.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype