KOD

GORDAN GIRIČEK: “Europske momčadi vidim u finalu”

Uhvatili smo Gordana Giričeka između njegovog gradilišta i košarkaških utakmica da nam prokomentira dosadašnji dio SP i prognozira ostale utakmice četvrtfinala…

“Mislim da je kvaliteta bila prosječna, jer je tu bilo dosta reprezentacija tipa Angola, Filipini, Jordan i slične, koje kvalitetom ne pripadaju ni blizu onog što npr. dolazi iz Europe i zato košarka i nije bila toliko kvalitetna. Europsko prvenstvo je uvijek bilo jače, jer je koncentracija ekipa puno manja, a samim time i kvaliteta dolazi do izražaja.”-zaključio je Giriček prvi dio.

Španjolska-Poljska?

“Dao bi prednost Španjolcima. Iako Poljaci igraju čvrstu košarku i dosta su pokazali do sada, ipak bi dao prednost Španjolcima, zbog iskustva i kvalitete, prije svega.”

SAD-Francuska?

“Tipujem na Francusku ovdje, jer mislim da Amerikanci jednostavno nemaju odgovor za europski stil košarke. Nisu me ničime impresonirali do sada i tu bi dao prednost Francuskoj sigurno, mislim da oni imaju i snage i znanja da ih dobiju. Nisu više dominantni kao prije i tu vidim prednost Francuske, koja djeluje moćno i uigrano, za razliku od Amerikanaca.” 

Pobjednik tog para ide u polufinale onda na pobjednika Argentina-Srbija, dok su zadnji par Australija-Češka.

“Australija igra jako dobro, no ovdje bi dao prednost europskom stilu košarke i tu ću tipovati na Češku kao iznenađenje. Satoransky igra odlično, odlično vodi ekipu i mislim da su u stanju kreirati iznenađenje.”

Koga vidiš onda kao finaliste? Imam dojam da ne vjeruješ previše Amerikancima…

“Srbiju i Španjolsku, ukoliko prođu. Ne vidim nikako Amerikance, jer smatram da izuzev Poljske, sve ostale reprezentacije mogu igrati s njima i da im ostali način košarke jednostavno ne odgovara. Mislim da svi ostali imaju šanse u četrdeset minuta s njima.”

Hvala Gira na odvojenom vremenu…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype