sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica bez previše problema do nove pobjede protiv oslabljenog Sonika

U 5. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras u Gradskoj sportskoj dvorani dvije ekipe koje su započele prvenstvo s omjerom 2-2. Utakmica je odlučivala koja će ekipa u gornji dio tablice, a koja u donji. Sonik je jučer igrao prilično oslabljen, bez Dine Palčića, Luke Tomasa te Pavla Marčinkovića, koji je otišao u Zadar.

Igrači Sonik Puntamike držali su se do sredine prve četvrtine kada su nakon polaganja Vučića poveli 8:9. Međutim, do kraja četvrtine Bikovi rade seriju 15:2 koju tricom zaključuje Uljarević i na mali odmor se odlazi rezultatom 23:11.

Gosti su se još kako-tako držali do pred kraj 2. četvrtine kada Gabriel Marić smanjuje na 40:30. No, u finišu ove dionice Kalajžić veže 4 poena i Gorica na veliki odmor odlazi s +15 (45:30).

U 2. poluvremenu igrači Josipa Sesara još više podižu ritam i rade seriju 9:2.Na semaforu je 54:32 za domaćine i utakmica je prelomljena. U 25. minuti Cvitković podiže razliku na +25 (62:37), a ista razlika je i u 36. minuti nakon trice Savića (79:54). Do kraja utakmice Goričani rutinski održavaju prednost sve do konačnih 88:70.

Karlo Uljarević je sa 18 poena bio prvi strijelac Gorice, dok je 14 poena ubacio Dino Cinac.

Sonik je predvodio Ivan Vučić sa 17, dok je Gabriel Marić ubacio 15.

Tekst i foto: Nenad Mudrinić / KK Gorica

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype