sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica i službeno potvrdila korak na novu scenu

Klub je i službeno potvrdio da će od ove sezone biti član ABA 2 lige.

Košarkaški klub Gorica, na čelu sa vrlo ambicioznim predsjednikom Duškom Radovićem, se odlučio za nastup u ABA 2 ligi, gdje će biti jedini naš predstavnik.

Pisali smo prije nekoliko tjedana da je klub već donio odluku, a sada je stigla i službena potvrda te vijesti. Trener Josip Sesar već polako kreće u sastavljanje igračke križaljke, nakon što je jasno dao do znanja da ostaje na klupi ovog ambicioznog kluba, čiji je uspon i rast vidljiv iz godine u godinu. Zajedničkim snagama, predsjednik i njegovi uži suradnici, prije svih sportski direktor Ljubo Prgomet, polako dižu klub na stepenicu više, a sve to pod budnim okom gradonačelnika Dražena Barišića, koji im pruža svu moguću podršku.

Ovim iskorakom, Gorica će sigurno morati posegnuti malo dublje u džep, no kako javljaju iz kluba i Grada, ta stavka uopće nije upitna pa će se tako momčad slagati u smjeru da postane konkurentna u obje lige, ABA 2 i domaćoj ligi. Neka su pojačanja već na vidiku, neki su igrači napustili klub, no Sesar već zna tko mu treba od igrača, tj. koje su pozicije trenutno deficitarne.

Kako je i najavio, dovodit će se igrači koji će moći odgovoriti njegovim zahtjevima igre, tako da se filozofija košarke neće mijenjati. Pobjedama iz prošlih sezona protiv naših najjačih ekipa (padali su svi, Cibona, Zadar, Split) su pokazali da igra ima glavu i rep, prije svega Sesar se mogao pohvaliti da je imao gotovo deset ili čak i 12 igrača u rotaciji, za razliku od većine trenera u Premijer ligi. Sve to, uz pojačanja, bi trebalo garantirati prije svega mirnu sezonu u Premijer ligi, a kako će to izgledati u ABA 2 ligi, sada je teško prognozirati, no ne sumnjamo da će Gorica i tamo ostaviti traga i biti ravnopravan protivnik svima.

Sretno!

Foto: KK Gorica

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype