sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica ide u ABA 2 ligu!

Hrvatska će tako dobiti i četvrtog predstavnika u ovom regionalnom natjecanju.

Nakon što je prije nekoliko tjedana odlučeno da se prošla sezona poništava, a ABA liga proširuje za dva kluba, Split je dobio priliku vratiti se u to natjecanje, što su sa Gripa i prihvatili. Osim njih, u ABA ligu je ušao i Borac iz Čačka kao prvoplasirani klub ABA 2 lige.

Tako su se otvorila dva mjesta u ABA 2 ligi, a prema posljednjim informacijama, Gorica će popuniti jedno od njih. Gorica je se u tom kontekstu spominjala i prošle sezone, no do realizacije tog projekta nije došlo. Ipak, vremena su se promijenila pa je tako glavni trener Gorice, Josip Sesar, jučer u intervju sa Sportske Novosti izjavio da je klub odlučio da je vrijeme za korak više. Nakon niza razgovora i pregovora, u pomoć je uskočio i Grad Velika Gorica i pronašao se zajednički jezik te se polako stvaraju svi preduvjeti za igranje ABA 2 lige.

Sesar je, između ostalog, u međuvremenu imao na stolu ponudu da postane glavni trener KK Zadar, no do dogovora nije došlo te je on odlučio ostati u Gorici, gdje je posljednje dvije sezone napravio vrlo dobre rezultate. Shodno tome, Sesar će i pripremati ekipu, koja sada u ovom trenutku, sigurno ne zadovoljava potrebe igranja na nivou više, a neka se pojačanja već i spominju.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype