sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica poklekla u završnici utakmice protiv MZT-a

Gorica se dobro držala protiv MZT-a, imala nekoliko prilika kod vodstva za bijeg na više razlike, no u završnici utakmice koncentracija je popustila.

ABA 2 liga, 12.kolo:

MZT Skopje-Gorica 77:73 (29:21, 11:15, 13:15, 24:22)

(Mekić 16, Krstevski 14 / Baković 15, Kalajžić 14)

Gorica je u možda i odlučujuću utakmicu za hvatanje doigravanja ušla dobro, no protivnik, danas MZT je do sredine prve četvrtine pobjegao na +8 (15:7) i u tom ritmu nastavio do kraja četvrtine. Makedonci su ubacili čak 29 poena u prvih deset minuta i Sesar sigurno nije mogao biti zadovoljan obranom koju su igrali njegovi igrači. Da se nešto promijenilo vidjelo se u drugoj četvrtini, uz puno bolju obranu. Takvom igrom Gorica je uspjela napraviti mini seriju 8:0 u posljednje tri minute i stići na 36:36 u posljednjoj minuti, no malo je koncentracija popustila do kraja poluvremena pa su Stojanovski i Mekić sa četiri poena odveli MZT na 40:36 na kraju poluvremena.

Ušla je Gorica odlično u drugo poluvrijeme te je nakon pet minuta igre imala vodstvo 43:46 i svela je MZT na samo 3 poena u pet minuta. Sve do tri minute prije kraja četvrtine, Gorica je držala vodstvo, no na 46:49 MZT je mini serijom od 5:0 ponovno uhvatio vodstvo 51:50, da bi rezultat na kraju treće četvrtine bio 53:51 za MZT.

Posljednja je četvrtina krenula neizvjesno, a MZT svoje vodstvo nije uspjevao kapitalizirati s obzirom na dobru igru u napadu. U posljednjih pet minuta ušlo se vodstvom momčadi iz Skopja 60:57, da bi Gorica preko Bakovića i Kalajžić i njihova četiri poena preokrenula rezultat i povela 60:61 u 36.minuti. I onda se MZT vratio ponovno iz mrtvih, Turner i Stojanovski su ubacili dvije dvice i Gorica je opet bila i minusu od tri poena. Promašila je tada Gorica dva napada za redom i to šuteve za tri poena, a Karačić i Krstevski su to odmah kaznili za bijeg MZT-a na 68:63, na 1:14 prije kraja. Uzvratio je Mašić tricom za 68:66, no Krstevski je učinio isto i vratio prednost svojoj momčadi od +5 (71:66). Kalajžić je smanjio dvicom rezultat na 71:68, a gosti su nakon time-outa ubacili dvicu za novih +5, da bi Mazalin brzinskom dvicom ponovno smanjio na 73:70, dvadeset sekundi prije kraja. Nakon prekršaja Mašića, Mekić je ubacio nova dva bacanja za +5 MZT-a, Batur nakon prekršaja uzvratio za smanjenje zaostatka, no i Gorica je radila prekršaj pa je Nikolov povećao na 76:72. Gorica je tada imala napad, prvo je tricu promašio Kalajžić, nakon njega i Uljarević i MZT je sa nova dva bacanja zaključio utakmicu, a i pobjednika za konačni rezultat 77:73.

Foto: ABA 2 liga, Dragana Stjepanović

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype