sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica povela 1:0 protiv Sonika na pogon odličnog Lovre Mazalina

Okrnjenih sastava oba su takmaca imala dosta problema u rotaciji danas, no bolje se snašao domaćin.

Četvrtfinale, 1.utakmica:

Gorica-Sonik Puntamika 89:83 (26:28, 22:22, 14:17, 27:16)

(Mazalin 25, Kalajžić 14 / Gospić 23, Palčić 22)

Slavila je Gorica protiv Sonika na kraju 89:83, iako je gubila veći dio utakmice i bila u podređenom položaju. Najviše zasluga za pobjedu ima Lovro Mazalin, koji je ubacio 25 poena gostima i imao čak 14 skokova, od čega čak 6 napadačkih. Igrala je Gorica bez dvojice centara, Marka Bakovića i Kreše Ljubičića pa je Sesar bio osuđen na improvizaciju, koja u većem dijelu utakmice nije funkcionirala baš najbolje.

Prvo je poluvrijeme pripalo Soniku, doduše minimalno 48:50, a Gorica je stigla vodstvo odmah na ulasku u drugo poluvrijeme, a onda i povela nakon nekoliko minuta, da bi do kraja četvrtine gosti ipak ponovn preuzeli kontrolu, zahvaljujući raspoloženom Anti Gospiću i Dini Palčiću, koji su bili njihovi najraspoloženiji igrači danas.

Posljednja je četvrtina donijela odluku o pobjedniku. Bilo je nekoliko izmjena vodstava, sve do 38.minute, kada je Gorica povela prvi puta četiri poena više, gosti se vratili na 84:82 u posljednjoj minuti, da bi Mazalin odveo svoju ekipu na novih +4, što gosti više nisu bili u stanju stići.

Spomenuti Mazlin je bio najbolji igrač utakmice sa 25 poena i 14 skokova, Mate Kalajžić je dodao 14.

Ante Gospić je sa 23 poena bio najbolji kod gostiju, dok je Dino Palčić zabio 22. Dobru rolu odigrao je i Lovre Runjić, upisavši 20 poena, uz 11 skokova i 7 asistencija, no to nije bilo dovoljno da se dobije Gorica.

Foto: Nenad Mudrinić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype