sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica rutinski protiv Zaboka do nove pobjede

Gorica je protiv Zaboka stigla do 19. pobjede u sezoni.

HT Premijer liga, 24.kolo:

Gorica-Zabok 92:72 (24:17, 26:24, 18:15, 24:16)

(Pavlović 15, Ljubičić 13 / Worku 15, P.Marić 14)

Obje ekipe ušle su prilično oslabljene u susret, Gorica bez Mazalina, Zabok bez Diminića.

Izjednačenu prvu četvrtinu Gorica je prelomila sredinom iste, kada su od rezultata 13:13 uspjeli u pet minuta napraviti 11:4 te doći do +7 nakon prvih deset minuta. Istim tempom nastavila je Gorica u drugoj četvrtini, a u takvoj igri Zabok se nikako nije snalazio i prilično se mučio u obrani pa je Gorica u 16.minuti imala ogromnih 47:27 i činilo se u tim trenucima kao da njihov brod tone. Ipak, u posljednje četiri minute upravo su oni serijom 14:4 utakmicu ponovno uveli u neizvjestan tijek i malo popravili svoju situaciju do kraja poluvremena.

Drugo poluvrijeme ponovno je bolje otvorila Sesarova momčad, koja je držala svoje vodstvo, dok je Zabok ima priličnih problema u organizaciji napada pa su u trećoj četvrtini čak četiri puta dočekali zvuk sirene za istek napada. Baković je u trećoj četvrini, ulaskom sa klupe, povezao dvije trice pa je Gorica kaznila greške Zaboka i na kraju četvrtine imala +12, pred odlučujućih deset minuta.

Gosti su probali zonskom obranom u posljednjoj četvrtini, ne bili razbili dobar ritam Gorice, ali tek su nakon četiri minute uspjeli spustiti zaostak ispod deset razlike (74:65), ali dozvolili su gosti tada Mašiću i Pavloviću za ubace pet poena i Gorica je ponovno bila na +14 u 35. minuti. Zabok nije dobro izgledao u tim trenucima, tri napada ostala su potpuno neiskorištena i tri minute prije kraja gostujući trener je sam zaključio utakmicu, uvođenjem trojice mlađih igrača, a Gorica je otišča na +16 i bilo je samo pitanje sa kolikom razlikom će slaviti Gorica.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype