sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica šokirala Zadar i stigla do izjednačenja u seriji

Zadar nije, a Gorica je bila prava večeras i zasluženo uzela pobjedu.

Polufinale doigravanja, 2.utakmica:

Gorica – Zadar 79:76 ( 22:19, 18:19, 16:18, 23:20)

(Uljarević 22, Kalajžić 11, Mazalin 11/ Onuaku 17, Justice 15)

Gorica je stigla do važne pobjede nad Zadrom u drugoj utakmici polufinalne serije pa će tako putnika u finale odlučiti treća utakmica u Zadru.

Ni danas Sesar nije mogao računati na Batura, Bakovića i Ljubičića, ali zato je ostatak igrača koji su igrali imao odličan pristup. Kontrolirala je Gorica rezultat od početka susreta, imala konstantno vodstvo, koje je temeljila i na preciznosti vanjskog šuta (13 trica ukupno).

Zadar se iz minusa prvog poluvremena vratio u trećoj četvrtini, čak i imao vodstvo, no ništa to nije bilo znatnije da bi pokazali neke naznake potpunog preokreta. Gorica je s druge strane, nastavila dobrim šutom za tri poena, a imala i je i raspoloženih nekoliko igrača, prije svih Uljarevića, kojemu su dobro asistirali Mazalin i Kalajžić. Zadar se mučio sa šutom prije svega, Mavra je danas ubacio samo 4 poena, Carter svega 3 i sigurno je da je njihov uobičajeni učinak danas jako nedostajao Zadru, pogotovo u ovakvoj egal utakmici.

U završnici je Gorica bila mirnije ruke i sa puno više koncentracije na obje strane terena, što joj je na kraju i donijelo konačnu pobjedu od tri razlike. Imao je Mavra u posljednjem napadu priliku izboriti produžetak, no šut za tri poena nije pogodio i pobjeda je pripala Gorici.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype