sportski sportski sportski sportski

KOD

Gorica zaustavila Cedevitu Junior i plasirala se u polufinale

Gorica je odigrala odličnu utakmicu u Domu Sportova i zasluženo otišla u polufinale prvenstva.

Početak ovog susreta je potpuno protekao u znaku Gorice, koja je domaćinu nametnula svoj ritam, za koji Cedevita nije imala odgovor. Mulaomerovićeva momčad je u tim počecima bila dosta rezervirana, u nekim trenucima čak i impresionirana, što je rezultiralo sa puno izgubljenih lopti.

Odličnom obranom, gosti su na kraju prve četvrtine imali ogromnih 24:9. Njihovi su napadi, za razliku od Cedevitinih, izgledali odlično. Lopta je imala lijep protok, u svakoj se situaciji tražio bolje postavljeni igrač, što je i rezultiralo tako visokim vodstvom. U drugih deset minuta Cedevita je malo došla do daha, najviše zahvaljujući razigranom Goranu Filipoviću, koji je ubacio tri trice, nekoliko dvica i to je bio presudan faktor što Gorica nije pobjegla na veću razliku. Nije zgorega spomenuti i Marka Bakovića kod Gorice, koji je bio njihov najefikasniji igrač u prvom poluvremenu sa 13 poena. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Gorice 30:41.

Gorica je i na startu drugog poluvremena igrala svoju istu igru, Cedevita je tek nakon četiri minute ubacila svoje poene iz igre. Imala je Gorica u 24.minuti 32:48, velikih +16. Cedevita je pokušavala tricama smanjiti razliku, no taj segment igre je također bio loš, iako su serijom 7:0 u drugoj polovici treće četvrtine uspjeli doći na 39:48, no Mate Kalajžić je nakon toga ostavljen sam na trici, koja je ušla i opet je Gorica bila na dvoznamenkastoj razlici, da bi isti scenarij, od istog igrača vidjeli već u slijedećem napadu za novu dvoznamenkastu prednost. Cedevita je olako gubila lopte u tim trenucima, obrana je ponovno bila porozna i iskustvo iz redova Gorice je to sve kažnjavalo, oni jednostavno nisu popuštali u svom ritmu. Semafor je na kraju treće četvrtine pokazivao rezultat 48:59 za Goricu.

Posljednju četvrtinu je otvorio Filip Bundović svojim prvim poenima, a Gorica se uvukla u probleme sredinom četvrtine, kada je Dino Cinac zbog prekršaja, a onda i tehničke morao napustiti teren. U posljednjih pet minuta, Gorica je ušla sa vodstvom 60:64, nakon trice Sandra Rašića i jednog bacanja Ivana Vučića, a utakmica je tada dobila jedan drugi smjer, s obzirom da se domaćin opasno približio Gorici. Bundović je smanjio na 62:64, Karlo Uljarević ubacio samo jedno bacanje za 62:65, na 2:45 do kraja. Filipović i Kalajžić su u slijedećim napadima propustili prilike za nove poene, a nakon promašaja Bundovića, Mulaomerović je zbog prigovora zaradio tehničku. Gorica je ubacila jedno bacanje, a Bundović izborio na drugoj strani prkršaj, stao na bacanja i ubacio oba za 64:66, na 1:22 do kraja. Kapusta je stavio važnu tricu tada za 64:69, Bundović opet sa bacanja smanjio na 66:69, a Kalajžić uzvratio novom tricom na asist Kapuste za novih +6, 36 sekundi prije kraja. Jure Planinić je stao na bacanja tada, ubacio samo drugo za 67:72, a Rašić prekršajem poslao Kalajžića na bacanja, koji je ubacio samo drugo za 67:73. Filipović je tada ubacio dvicu uz dodatno bacanje, koje je realizirao. Radila je Cedevita prekršaj tada na Kapusti, koji je ubacio oba za 70:75, a nakon promašaja Filipovića, stvari su bile riješene.

Gorica je došla do druge pobjede i u polufinalu će na Cibonu.

Goran Filipović je ubacio 22 poena za Cedevitu, a kod Gorice Mate Kalajžić 19, Marko Baković 16.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2095090/bs.html

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype