sportski sportski sportski sportski

KOD

Hermes ostao u Premijer ligi

Košarkaši Hermes Analitice ostali su u Premijer ligi, nakon što su ostvarili dvije pobjede protiv Dubrave.

 

HT Premijer liga, doigravanje:

Dubrava-Hermes Analitica 72:83 (20:21,17:17,18:22,17:23)

(Ćubrić 18, Šimović 15/ Svoboda 27, Kordić 21)

 

Prilično neizvjesno prvo poluvrijeme okončano je poenom prednosti za Hermes, što im je u tim trenucima odgovaralo, budući da su u prvom susretu slavili sa 3 poena razlike. Bilo je vidljivo da će ovo biti neizvjesna utakmica do kraja, niti jedna ekipa se nije uspjevala značajnije odvojiti, a igralo se gotovo koš za koš, kako u prvom, tako i u drugom dijelu.

Takva košarka trajala je sve do početka zadnje četvrtine, a onda su trenutni premijerligaši polako lomili utakmicu i svoju prednost povećavali, a u tim trenucima najraspoloženiji je bio Ivan Svoboda, koji je svojim iskustvom nosio svoju ekipu do pobjede. Dubrava je polako padala u ritmu i ipak iskusniji gosti su to iskoristili i na kraju potpuno prelomili utakmicu sredinom zadnje četvrtine i na kraju slavili s 11 poena razlike.

Zvonimir Mravak je koristio praktički samo šest igrača sa punom minutažom, oslonio se na one najiskusnije, iako realno to je jedino što i ima u ekipi pa se može reći da je petorka Svoboda, Foster, Kordić, Vlaić izborila ostanak, dok su minutažu podijelili Kalpić i Proleta. Kod Dubrave, dvojac Ćubrić-Šimović najbolji, kao i veći dio sezone.

Hermes će tako nakon jedne turbulentne sezone i slijedeće godine igrati u Premijer ligi, dok će Dubrava pokušati ovogodišnji cilj ostvariti u slijedećoj sezoni.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype