sportski sportski sportski sportski

KOD

Hrvatska 3×3 reprezentacija sutra kreće u kvalifikacije za Olimpijske igre

Kreće borba za Olimpijske igre kada je u pitanju novi sport, koji će se premijerno pojaviti na OI.

Hrvatska 3×3 reprezentacija sutra u Grazu kreće u borbu za Olimpijske igre. Na turniru će se naći 20 sudionika, a samo 3 ekipe će izboriti vizu za Tokyo pa vam je jasno koliko će ovo biti težak turnir za naše momke.

Hrvatsku će u Grazu predstavljati Ivan Rašetina, Toni Mindoljević, Stanko Kujundžić i Luka Petrašić, pod vodstvo izbornika Hrvoja Marina.

Naši su reprezentativci smješteni u grupu sa domaćinom Austrijom, Kanadom, Latvijom i Nizozemskom, a ovo je raspored utakmica:

27/05/2021

  • 19:20  Kanada – Hrvatska
  • 20:30  Hrvatska – Austrija

29/05/2021

  • 17:15  Hrvatska – Latvija
  • 21:00  Nizozemska – Hrvatska

Sve utakmice moći će se uživo pratiti na SportKlubu, ali i na 3×3 FIBA društvenim mrežama Twitchu, Facebooku i Youtubeu,

Na predstojećem turniru se skupine sastoje od po 5 ekipa, a najbolje dvije iz skupina igrat će završnicu 30. svibnja. Na Olimpijskim igrama nastupit će samo 8 ekipa, od čega su se već kvalificirali Japan kao domaćin te Srbija, Rusija i Kina. Tri ekipe će plasman ostvariti u Grazu, a još jedna će mjesto zaraditi na dodatnom turniru na kojem mogu sudjelovati samo zemlje koje u posljednja dva ciklusa nisu imale svoje košarkaške predstavnike na Olimpijskim igrama.

Izvor: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype