sportski sportski sportski sportski

KOD

Hrvatska doživjela novu blamažu protiv Švedske, za samo dno tablice

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Želja i trud da, kvaliteta da se dobije Švedska ne. Kratko i jasno…

U Draženovom domu se okupilo oko tisuću gledatelja, tek je nešto više od toga i bilo dozvoljeno, s obzirom ba epidemiološke mjere pa naša momčad nije imala veliku i glasnu podrpku kakvu smo svi očekivali.

Dosta nervozno i neprecizno je Hrvatska ušla u utakmicu, koja nam je puno toga donosila, a i odnosila. Pritisak je na našim igračima očigledno bio prisutan, vidjelo se to na nekim otvorenim šutevima koje su promašivali, ali i na liniji slobodnih bacanja. Šveđani su za to vrijeme sve to koristili i od starta utakmice nametnuli pomalo svoj ritam i držali vodstvo kroz cijelu prvu četvrtinu, dok je naš izbornik i dalje tražio raspoložemu petorku. Otišlo se na prvi odmor vodstvom Švedske 15:18.

Šveđani su odličan šuterski ulaz u utakmicu nastavili i u drugoj četvrtini, razigrali su se Birgander i Gaddefors pa su gosti i dva navrata druge četvrtine imali +9. Hrvatska je odlično čuvala ponajboljeg igrača Švedske, Hakansona, koji je u 12 minuta prvog poluvremens ubacio tek 1 poen. Nakon nekoliko izmjena u našoj momčadi, petorka Gnjidić, Krušlin, Ramljak, Bundović i Zubčić je pronašla pravi ritam i nakon kontre i dvice Ramljaka, u 17.minuti došli smo na 30:31. Tricu je tada stavio Krušlin za 33:31 Hrvatske, no Borg je uzvratio istom mjerom dva napada kasnije i Švedska je opet povela. Nakon svoja dva promašena bacanja Zubčić se dokopao lopte u napadu te u padu ubacio dvicu za 35:34 Hrvatske, Borg je u pretposljednjem napadu ubacio jedno bacanje za 35:35, a onda i jedni i drugi nisu iskoristili posljednje napade i sa tim neriješenim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. Nije to bilo najbolje poluvrijeme za našu momčad…

Otvorili smo drugi dio sa dva air-balla, Gnjidića i Zubčića, ponovno smo previše griješili, izgubili dvije lopte i prve poene ubacili tek nakon tri i pol minute, Šakić je ubacio dvicu. Gadefors je ubacio tada dalekometnu tricu sa istekom napada, a onda na isti način uzvratio Šakić. Dosta nervoze i nepreciznosti smo vidjeli u prvih pet minuta drugog poluvremena sa obje strane, rezultat treće četvrtine u 27.minuti je bio 5:7. Gadefors je bacanjima opet odveo Švedsku na +4 u 28.minuti, Drežnjakov šut gosti su nakon toga blokirali, da bi odmah tricom Anderssona otišli na +7, 40:47 na 1:51 do kraja treće četvrtine. Zubčić je ubacio dvicu za nas nakon toga, a nakon toga Šakić je napravio glupi prekršaj na šutu za tri poena i dao Anderssonu novu priliku sa slobodnih bacanja, koji je ubacio dva od tri za 42:49. Zubčić je opet realizirao niski post, a Andersson opet ubacio tricu za 44:52 Švedske. Jedno je tada bacanje ubacio za nas Zubčić, posljednji je napad bio rezerviran za goste koji nisu ubacili tricu i na zadnji mali odmor otišli sa +7 (45:52). Hrvatska je u tim trenucima bila na mizernih 35 posto šuta i upravo je taj segment igre bio ključan za nas kako bi došli do preokreta.

Na startu posljednje četvrtine Šakić i Zubčić su ubacili 4 poena, Borg uzvratio dvicom, a svoje prve poene ubacio je Smajlagić i to tricu za +2, no nismo se u slijedećem napadu obranili, Borg je ubacio opet dvicu za 52:56 u 33.minuti. Smajlagić je tada ubacio dvicu, a nakon blokade našeg najboljeg igrača Zubčića, Šakić je ubacio samo jedno bacanje pa smo stigli na samo 57:58, no Gadefors je dvicom vratio na +3 za goste. Tricu je za izjednačenje tada ubacio Gnjidić odmah nakon ulaska sa klupe u 34.minuti, Andersson odmah uzvratio istim oružjem, da bi Krušlin nepotrebno izgubio loptu, a na drugoj strani Gadefors je dobio nepostojeći prekršaj i bacanjima odveo goste na novih +5 (60:65). Smajlagić je ubacio važnu tricu tada za 63:65, gosti napravili drugi za redom prekršaj u napadu, no nismo iskoristili novu priliku za vodstvo. Gosti jesu pa su preko Gadeforsa otišli na novih +4 i u posljednje dvije minute ušli smo sa lošim šansama za preokret. Zubčić je izborio prekršaj Jerebka, promašio prvo, ubacio drugo bacanje za 64:67. Jerebko je tada stao na bacanja, ubacio samo jedno za 64:68 u 38.minuti. Smajlagić je tada promašio šut za dva, a nakon Jerebkovog prekršaja, dobili smo novu šansu za povratak. Požurio je Krušlin tada za tri poena, gosti također promašili šut, Zubčić ponovio isto prebrzo i bilo je jasno da do pobjede nećemo. Hakansson je sa bacanja samo potvrdio pobjedu gostiju 64:70.

Tomislav Zubčić je bio naš jedini dvoznamenkasti igrač po poenima, ubacivši 20 poena, po 8 su dodali Gnjidić, Krušlin, Šakić i Smajlagić.

Kod Švedske prvo ime Gaddefors sa 16 poena, dok je Andersson ubacio 13.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype