KOD

Hrvatska ide kući pjevajući iz Nizozemske!

U utakmici na mali broj poena, Hrvatska je bila mirnija u završnici i došla do važne pobjede!

Kvalifikacije za Eurobasket, 2.kolo:

NIZOZEMSKA-HRVATSKA 59:69 (21:18, 14:20, 16:9, 8:22)

(Franke 11, Kloof 10 / Ukić 14, Drežnjak 13)

Prilično agresivno ušlo je Nizozemska u utakmicu, no u početku je naša momčad imala odgovor, Šakić je povezao dvije trice, a Planinić poentirao ispod koševa. Nizozemci su vodstvo držali zahvaljujući tricama van der Vuursta i na prvi mali odmor se otišlo sa vodstvom domaćina 21:19.

Nizozemska je na početku četvrtine pobjegla na +6, no preko Marića i Drežnjaka, Hrvatska je vratila u utakmicu, što je natjeralo domaćeg trenera na time-out. Pojačali su naši igrači u tim trenucima intenzitet u obrani, što je natjeralo domaće igrače na puno više muke u napadu. Marić je propustio bacanjima donijeti nam vodstvo, no Drežnjak je ukrao nakon toga Kloofu loptu i zakucao u kontri za vodstvo naše reprezentacije 26:27, tri minute prije kraja poluvremena. Nakon trice Ukića i bacanja Krušlina, poveli smo +5, ali je Nizozemska smanjila zaostatak sa četiri uzastopna poena. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35:38 zahvaljujući novim tricama Rogića i Ukića.

Nismo najbolje započeli drugo poluvrijeme. Nizozemska je serijom 8:0 prešla u vodstvo, a mi smo prve poene zabili tek nakon četiri i pol minute, poentirali su Drežnjak i Marčinković nakon ukradene lopte za 43:42. Ipak, manjak koncentracije u našim redovima, domaćin je iskoristio za bijeg na+6. Iznimno skromna napadačka četvrtina završila je 16:9 za domaćina.

Krenuli smo tricom Ukića, nakon kojeg je pokušao nekoliko puta istim receptom i Krušlin, no nikako nije uspjevao pronaći dobar ritam. Nudila se domaća momčad, no mi to nikako nismo znali iskoristiti i prijeći u vodstvo, a mora se priznati da se suci koji su bili delegirani na ovoj utakmici nisu proslavili, potpuno nedorasli suđenju na ovom niovu. Nakon trice Drežnjaka ipak smo izjednačili na 53:53, a Planinić nam je donio vodstvo svojim poenima.

Nakon koševa Ukića i Planinića, došli smo do vodstva 57:60, tri minute do kraja. Rogić je minutu i pol prije kraja zabio dvicu za 59:64, a Kloof promašio tricu za povratak Nizozemske, a Marin Marić dvicom odveo Hrvatsku na 59:66. Pavle Marčinković je zabio jedno bacanje, Nizozemska promašila napad, a Šakić u kontri pronašao Drežnjaka, koji je poentirao za 59:69 i potvrdu velike pobjede!

Roko Ukić je bio naš prvi strijelac sa 14 poena i 6 asistencija, Mateo Drežnjak je dodao 13 poena i 4 skoka, a Darko Planinić 12 poena i 6 skokova! Bravo Hrvatska! Vrijedi izdvojiti i odlične obrambene role Marčinkovića i Rogića, koji su imali po 4 ukradene lopte.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype