sportski sportski sportski sportski

KOD

Hrvatska ponovno naživcirala svoje navijače protiv Tunisa i jedva se dokopala polufinala

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Nevjerojatno što je Hrvatska drugi dan za redom priredila svojim navijačima, mučenje protiv Tunisa.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske Igre, Split:

Hrvatska – Tunis 75:70 (20:11, 22:17, 14:29, 19:13)

(Hezonja 27, Bogdanović 14, Žižić 14 / Slimane 15, Marnaoui 14)

Hrvatska je dan nakon potopa od Brazila puno bolje otvorila utakmicu protiv Tunisa, koji je kvalitetom daleko i od Brazila, ali i od naše momčadi. Bolje reakcije u obrani, otvarale su dosta prilika za našu momčad u kontrama i polukontrama, a kao najraspoloženiji se u našoj momčadi pokazao Mario Hezonja, koji je poluvrijeme završio sa 15 poena, dok je Ante Žižić postigao 12 poena.

Hrvatska je dobro čuvala najopasnijeg igrača Tunisa, Salaha Mejrija, koji je ubacio samo 2 poena, uz 3 napravljena prekršaja pa su njegove reakcije u obrani većim dijelom poluvremena bile mekše nego inače, što je Žižić odlično koristio. Tunižani su dosta energije trošili na rasprave sa sucima, uprao Mejri možda i najviše, a naša je momčad malo po malo gradila svoju veliku prednost i može se reći, rutinski odradila posao u prvih dvadeset minuta.

Sve dobro što smo napravili u prvom poluvremenu, uspjeli smo uprskati za deset minuta treće četvrtine. Momčad kao da se opustila, obrana se više nije igrala, a Tunis je ušao u seriju kojoj nije bilo kraja pa smo za deset minuta inkasirali čak 29 poena, dok su nam se napadi sveli na individualna riješenja Maria Hezonje, koji je bio raspoložen, no to nije donosilo previše ploda, s obzirom da su u tim trenucima ostali igrači bili totalno bezopasni. Čudi da u tim trenucima nije bilo ama baš nikakve reakcije izbornika Mršića na takav način igre…

Tunis nije dugo držao minimalno vodsto 56:57, s obzirom da je vodstvo naše momčadi vratio Bogdanović tricom te Marčinković nakon skoka u napadu za 61:57, a nakon toga digla se malo i publika u dvorani pa su Tunižani uzeli time-out kod vodstva Hrvatske 63:59, u 34. minuti utakmice. Napadački skok u tim je trenucima za nas bio ključan, prednjačio je Pavle Marčinković pa smo imali nekoliko drugih prilika iz nerealiziranih napada. U posljednje tri minute ušlo se sa minimalnim vodstvom Hrvatske 65:63, ponovno smo se uveli u dramu pred kraj utakmice. Tunis se dvicom Mjerija približio na -2 u 37.minuti, Hezonja je u kontranapadu zabio dvicu za 69:65, na 1:43 do kraja. Došao je Tunis ponvno našim greškama na 69:67, no tricu je ubacio tada Marčinković za +5 i kada smo pomislili da je to to, Ukić je napravio prekršaj na šutu za tri poena, a Tunižani ubacili sva tri bacanja za 72:70. Ostalo je Hrvatskoj 18 sekundi, Tunisu još dva mala faula, jedan su potrošili odmah nakon dvije sekunde, a drugi osam sekundi prije kraja. U bonus je Tunis ušao 6 sekundi prije kraja, Hezonja je stao na liniju slobodnih bacanja, ubacio prvo, drugo promašio, da bi junak postao Marčinković skokom u napadu, koji je tada Ukiću donio slobodna bacanja, kojima smo riješili pitanje pobjednika, ubacio je Roko oba za 75:70 i plasman Hrvatske u polufinale.

Hrvatsku je predvodio Mario Hezonja sa 27 poena i 8 skokova, Bojan Bogdanović je ubacio 14 uz dosta loš postotak šuta (4/14), kao i Ante Žižić, koji je uz 14 poena uhvatio i 12 skokova.

Tunis je predvodio 40-godišnji Radhouane Slimani sa 15 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype