Hrvatska u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika protiv Austrije

Švicarci nisu uspjeli izmenaditi Poljsku pa nam ova pobjeda nije donijela skok na 1.mjesto, te tako nastavljamo pretkvalifikacije.

Slično kao i protiv Švicarske, dosta skromno napadački smo otvorili susret na Gripama, gosti su utakmicu otvorili sa dvije trice i poveli 0:6, pa 2:10 nak četiri minute igre. Nikako nismo uspjevali prijeći u vodstvo, iako smo u dva navrata stigli na -3, a najviše problema našim igračima zadavao je Mahalbašić pa smo bili primorani i na time-out kod 12:17 za goste. Sa mini serijom Nakića i Filipovića, poveli smo 18:17, prvi puta na utakmici pa su gosti uzeli minutu odmora, u tim trenucima oni su promijenili kompletnu petorku, što su naši igrači iskoristili za prvo vodstvo. Austrijanci su se spetljali u posljednjem napadu, ostalo je našima osam sekundi, a Mavra je na asist Filipovića ubacio tricu sa zvukom sirene za 23:19 na kraju prve četvrtine.

Branković je otvorio drugu dionicu sa 4 poena, dodao je Filipović dvicu i bacanje za 30:21 u 13.minuti, Mavra se nakon toga prošetao do koša za 32:21 i time-out gostiju. U tim je trenucima bilo vidljivo da lomimo protivnika, koji je pokazao da ipak nema potrebnu kvalitetu da parira dugoročno našim reprezentativcima. U igru je u 14.minuti po prvi puta ušao i Tomislav Buljan za Hrvatsku, zaredali smo nekoliko neiskorištenih napada pa se Austrija primakla na 36:30 u 16.minuti, serijom 8:0. Razbudili su se gosti u tim trenucima, došli na 40:35 dvije minute prije kraja poluvremena, a reakcije u obrani su nam bile prespore, što nam je otupilo igru na obje strane terena. Nakić je ubacio tricu za 45:36, minutu do kraja, a onda još jednu dalekometnu za 48:36, a Mavra zaključio dvicom poluvrijeme za 50:36.

Održavali su naši reprezentativci dvoznamenkastu razliku i u trećoj četvrtini, imali smo tako u 26.minuti najviših 63:47, do tada najviših +16. Zaključili smo treću četvrtinu koševima Badžima (dvica+bacanje) za 71:56.

Na ulasku u posljednju četvrtinu u igru je prvi puta ušao domaći dečko Lovre Runjić, a mi smo i dalje kontrolirali igru i rezultat, imali 73:60 u 33.minuti. Gosti nisu zabili punih šest minuta poene iz igre, a onda tek tricu za 77:65. Tomislav Ivišić je u 37.minuti također dobio priliku, rezultat se do kraja nije previše mijenjao, pobjednik je odavno bio odlučen, ostalo je pričekati kraj. Austrijanci su tricom došli na 81:72 u 38.minuti, što je bilo najbliže još od prvog poluvremena.

Konačni rezultat bio je 84:74.

Goran Filipović je sa 17 poena bio naš najučinkovitiji igrač, 16 je dodao Dominik Mavra.

https://www.fiba.basketball/eurobasket/2025/pre-qualifiers/game/2602/Croatia-Austria#tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype