sportski sportski sportski sportski

KOD

Hrvatska u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika protiv Austrije

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Švicarci nisu uspjeli izmenaditi Poljsku pa nam ova pobjeda nije donijela skok na 1.mjesto, te tako nastavljamo pretkvalifikacije.

Slično kao i protiv Švicarske, dosta skromno napadački smo otvorili susret na Gripama, gosti su utakmicu otvorili sa dvije trice i poveli 0:6, pa 2:10 nak četiri minute igre. Nikako nismo uspjevali prijeći u vodstvo, iako smo u dva navrata stigli na -3, a najviše problema našim igračima zadavao je Mahalbašić pa smo bili primorani i na time-out kod 12:17 za goste. Sa mini serijom Nakića i Filipovića, poveli smo 18:17, prvi puta na utakmici pa su gosti uzeli minutu odmora, u tim trenucima oni su promijenili kompletnu petorku, što su naši igrači iskoristili za prvo vodstvo. Austrijanci su se spetljali u posljednjem napadu, ostalo je našima osam sekundi, a Mavra je na asist Filipovića ubacio tricu sa zvukom sirene za 23:19 na kraju prve četvrtine.

Branković je otvorio drugu dionicu sa 4 poena, dodao je Filipović dvicu i bacanje za 30:21 u 13.minuti, Mavra se nakon toga prošetao do koša za 32:21 i time-out gostiju. U tim je trenucima bilo vidljivo da lomimo protivnika, koji je pokazao da ipak nema potrebnu kvalitetu da parira dugoročno našim reprezentativcima. U igru je u 14.minuti po prvi puta ušao i Tomislav Buljan za Hrvatsku, zaredali smo nekoliko neiskorištenih napada pa se Austrija primakla na 36:30 u 16.minuti, serijom 8:0. Razbudili su se gosti u tim trenucima, došli na 40:35 dvije minute prije kraja poluvremena, a reakcije u obrani su nam bile prespore, što nam je otupilo igru na obje strane terena. Nakić je ubacio tricu za 45:36, minutu do kraja, a onda još jednu dalekometnu za 48:36, a Mavra zaključio dvicom poluvrijeme za 50:36.

Održavali su naši reprezentativci dvoznamenkastu razliku i u trećoj četvrtini, imali smo tako u 26.minuti najviših 63:47, do tada najviših +16. Zaključili smo treću četvrtinu koševima Badžima (dvica+bacanje) za 71:56.

Na ulasku u posljednju četvrtinu u igru je prvi puta ušao domaći dečko Lovre Runjić, a mi smo i dalje kontrolirali igru i rezultat, imali 73:60 u 33.minuti. Gosti nisu zabili punih šest minuta poene iz igre, a onda tek tricu za 77:65. Tomislav Ivišić je u 37.minuti također dobio priliku, rezultat se do kraja nije previše mijenjao, pobjednik je odavno bio odlučen, ostalo je pričekati kraj. Austrijanci su tricom došli na 81:72 u 38.minuti, što je bilo najbliže još od prvog poluvremena.

Konačni rezultat bio je 84:74.

Goran Filipović je sa 17 poena bio naš najučinkovitiji igrač, 16 je dodao Dominik Mavra.

https://www.fiba.basketball/eurobasket/2025/pre-qualifiers/game/2602/Croatia-Austria#tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype