sportski sportski sportski sportski

KOD

Hrvatska zamrznula nedoraslu Albaniju na -53

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Bila je ovo jednosmjerna ulica od utakmice u kojoj je Repeša provjerio gotovo sve svoje igrače i dao im minutažu.

FIBA Challenger U20, 3.kolo:

Albanija – Hrvatska 46:99 (11:31, 13:20, 8:27, 14:21)

(Ndreca 10 / Buljević 20, Tišma 13)

Nije Hrvatska danas imala nikakvih problema protiv slabašne reprezentacije Albanije pa je već od uvodnih minuta ostalo u zraku visjeti samo pitanje sa kolikom razlikom će naši momci pobjediti.

Nakon početnog traženja i vodstva Albanije 4:0, Hrvatska je proigrala, pronašla svoj ritam i nametnula svoj ritam igre. Za svega nekoliko minuta naši su momci pobjegli protivniku na dvoznamenkastu prednost (19:7) i nagovjestili ponovno odličnu igru. Odlične obrambene reakcije dovele su naše dečke do lakih poena kroz kontranapade pa je prva četvrtina završila sa visokih 31:11 za Hrvatsku. Sandro Rašić je bio u tom periodu naš najbolji strijelac sa 9 poena, sve iz šuta za tri poena (3/5), a odličnu energiju sa klupe je donio i Tomislav Buljan, sa svojim zakucavanjima i dobrim obrambenim reakcijama.

Nastavili su naši momci do kraja poluvremena sa svojom dominacijom, dizali svoju razliku, što je malo olakšalo i izborniku Repeši, koji je tako dobio priliku da odmori svoje najbolje igrače, a priliku da onima koji su do sada manje igrali.

Posebno dobro su naši momci odigrali treću dionicu, u kojoj su protivniku dozvolili samo 8 poena i razlika je tu već otišla na 35 i više pa je samo bilo pitanje sa kolikom će razlikom utakmica završiti. Repeša je danas koristio 11 igrača, samo Vito Porobić nije ulazio u igru. Konačnih +53 najbolje oslikava odnos snaga u ovoj utakmici.

Najviše poena danas je postigao Lukša Buljević i to 20, uz 3 uhvaćena skoka, Boris Tišma je ubacio 13 poena, uhvatio 8 skokova i imao 4 asistencije te 3 osvojene lopte, dok je Sandro Rašić ubacio 12 poena, sve iz šuta za tri poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype