sportski sportski sportski sportski

KOD

Hrvatskoj nije bilo dovoljno ni 38 poena Bogdanovića, Njemačka nas unakazila u posljednjoj četvrtini

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Imali smo sve u svojim rukama na ulasku u posljednju četvrtinu, no sve smo uspjeli upropastiti sa čak 30 primljenih poena.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske Igre, polufinale:

Hrvatska – Njemačka (23:19, 22:24, 18:13, 13:30)

(Bogdanović 38, Hezonja 14 / Lo 29, Saibou 13)

Spaladium Arenu je pohodila Torcida i s tim ćemo prvim krenuti u ovom izvještaju. Hrvatskoj je danas nasušno bila potrebna podrška sa tribina, a ako je netko u stanju dići ove momke onda su to navijači.

Njemačka je nešto bolje ušla u utakmicu, iako su naši momci dobro reagirali na početku utakmice, unatoč nekim ponovnim soliranjem Maria Hezonje, što je stvorilo Njemačkoj nekoliko kontri. Ipak, nakon sjajnog zakucavanja Bojana Bogdanovića, Hrvatska je povela 9:8 u 4.minuti. Nismo iskoristili dva napada tada preko Ante Žižića, tricu je promašio i Luka Babić pa je to Njemačka kaznila dvicom i tricom za bijeg na +6 (9:15) i prvi time-out Veljka Mršića. Vidjelo se danas da je konce igre preuzeo Bojan Bogdanović, koji je koš-faulom, svojim 11 poenom, doveo Hrvatsku do izjednačenja 17:17 , minutu i pol prije kraja. Nakon novih poena Bogdanovića sa slobodnih bacanja i trice Željka Šakića, poveli smo 22:17, na ulasku u posljednju minutu. Sačuvali smo prednost do kraja četvrtine i zaključili ju sa vodstvom 23:19. Bojan Bogdanović je bio uvjerljivo naš najbolji igrač sa 13 poena, za nešto manje od 9 minuta u igri.

Primakla se Njemačka sa 5 vezanih poena na 26:24 na ulasku u drugu četvrtinu, a nakon naša dva neiskorištena napada, dobili smo tricu za vodstvo Njemačke 26:27. Zaredali smo sa nekoliko grešaka opet, kako u obrani, tako u napadu, prosuli stečeno vodstvo i gosti su brzinski pobjegli na 26:31 nakon tri i pol minute igre. Njemačka je podigla nivo igre u napadu u tim trenucima, dok smo mi ponovno izgledali blijedo na obje strane terena. Nakon trice Njemačke, sviran je obrambeni prekršaj Darka Planinića, za novi napad Njemačke, koja je brzinski pogodila još jednu tricu i ekspresno pobjegla na 28:37, pet minuta prije kraja poluvremena. Vratili smo se malo u život nakon novog zakucavanja Bogdanovića i njegove nove trice pa je u 16.minuti rezultat na semaforu bio 33:41. Hezonja je tada vezao dva bacanja i tricu za 38:41 u 18.minuti. Stavio je Hezonja novu tricu pa i slobodna bacanja i Hrvatska je došla do 43:43 u 19.minuti. Bogdanović je ubacio svoj 20 poen za vodstvo naše momčadi, tridesetak sekundi prije kraja. U dva slijedeća napada ni jedni ni drugi nisu došli do poena pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 45:43.

Bojan Bogdanović je bio uvjerljivo naš najbolji igrač sa 20 poena, dok je Mario Hezonja dodao 12, uz 4 skoka. Njemačku je predvodio Maodo Lo, koji nam je zadavao najviše problema, sa svojih 18 ubačenih poena.

Nakon nekoliko neiskorištenih napada obje ekipe, poluvrijeme je novim poenima otvorio Bogdanović, dvicom uz faul, no promašio je bacanje, imala je Hrvatska vodstvo 47:43 u tim trenucima. Nijemci su se približili novom tricom na 50:48, no Žižić je prvo dvicom vratio na +4, a Bogdanović nakon tehničke povećao iz slobodnih bacanja na 53:48. Nastavio je Bogdanović sa svojom simultankom pa su on i Šakić sa pet poena odveli našu momčad na 60:52, što je natjeralo Njemačku na time-out. Digli su naši u tim trenucima nivo igre u obrani, gdje se protivnik morao dobrano pomučiti da bi došao do poena. Bojanovim 30-tim poenima, zaključili smo četvrtinu vodstvom 63:56.

Nakon nove trice Bogdanovića otišli smo na najviših +10 (68:58) na otvaranju posljednje četvrtine, no Njemačka se preko Voigtmanna i njegovog zakucavanja i trice vratila u život te približila na 68:63. Mučile su nas i dalje oscilacije, nikako nismo uspjevali povećati prednost i otići u sigurnu zonu. Bogdanović je ponovno bio u glavnoj ulozi u slijedećim napadima, došao do svojih 36 poena i držao nas u vodstvu, iako je Njemačka, pet minuta do kraja imala zaostatak od samo četiri poena (74:70). Stigli ja Njemačka na 74:74 u 36.minuti, poenima sa linije bacanja, a onda i povela nakon dugo vremena, novim preciznim izvođenjem slobodnih bacanja, njihovog najboljeg strijelca Loa, za 74:76, na 3:37 do kraja. Izjednačio je Bojan rezultat na 76:76 slobodnim bacanjima u našem slijedećem napadu, da bi se naša momčad uspješno obranila nakon toga i dobila novu šansu, no spetljali smo se, Ukić je šutirao sa osam metara, neuspješno. Povela je Njemačka poenima Loa, a Šakić krivo dodao u našem napadu, a onda nismo uspjeli ni iskontolirati obrambeni skok i dali smo Njemačkoj novi napad kod njihovog vodstva 76:78, na 1:31 do kraja. Saibu je novim bacanjima povećao vodstvo Njemačke a 76:80. Rogić je tada promašio težak šut, na ulasku u posljednju minutu, no koraci Loa su nam dali novu šansu. Ostali smo na trenutke bez ideje u napadu, Bogdanović posljednja dva napada nije uspio niti doći do lopte i bili smo u velikom problemu. Ostalo je 45 sekundi i naš posjed lopte, nakon time-outa Hrvatske. Hezonja je pokušao ulaskom pod koš, neuspješno, Šakić nakon toga napravio nepotrebu nesportsku grešku i dao Njemačkoj samo da potvrdi pobjedu. Lo je ubacio bacanja za 82:76 i riješenje pitanja pobjednika te novi posjed. Nakon prekršaja Jordana, Lo je ubacio nove poene sa slobodnih bacanja za +8 svoje momčadi. Njemačka je na kraju slavila sa 10 poena razlike…

Bojan Bogdanović je bio na najbolji strijelac sa čak 38 poena, Mario Hezonja naše drugo ime sa 14, no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv uporne Njemačke.

Njihov najbolji strijelac danas je bio Maodo Lo, sa 28 ubačaja.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype