KOD

Hvala ti Pope za sve! Odmori se, zaslužio si

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Naš bivši reprezentativac iz Zadra, Marko Popović najavio je da završava profesionalnu karijeru na kraju ove sezone. Marko još ima za odraditi dva kola sa svojom Fuenlabradom, s kojom je izborio ostanak u najjačoj košarkaškoj ligi nakon NBA i nakon toga mu slijedi košarkaška mirovina. Zaslužena. Apsolutno.

 

Pop će ovo ljeto napuniti 37 godina i bilo je za očekivati da će ovaj trenutak doći uskoro, nakon 20 godina profesionalne karijere. Ovaj omaleni šuter svoju je karijeru započeo u Zadru davne 1998.godine i upravo je u dresu najdražeg kluba Popović došao do prvog trofeja, onog u ABA ligi. Njegov je Zadar 2003.godine u Ljubljani u velikom finalu savladao veliki Maccabi 91:88, predvođen upravo Popovićem, koji je ubacio 27 poena te uz pomoć Damira Tvrdića i njegova 21 poena, Zadru donijeli prvi i za sada jedini naslov u regionalnoj ligi. Prije toga, u polufinalu Zadar je tricom Meeksa, na asistenciju upravo Popovića, u zadnjim sekundama pobijedio Crvenu zvezdu.

 

 

Njegova karijera traje od 1998. kad je obukao dres Zadra po prvi puta. Igrao je i za Valenciju, Cibonu, Efes, Žalgiris, Uniks, Himki i zadnje četiri godine za Fuenlabradu.

 

 

Ono što je obilježilo njegovu bogatu karijeru su mnogi uspjesi:

osvojena ABA liga 2003. godine sa Zadrom, gdje je bio MVP Final Foura ABA lige u Ljubljani

-dva puta je osvojio Eurokup, 2001. s Uniksom, zatim i 2015. s Himkijem

-MVP finala Eurokupa u Trevisu 2011.godine

-četiri prvenstva Litve i tri kupa sa Žalgirisom

-dvije osvojene Baltičke lige

-dva hrvatska kupa sa Zadrom

-prvenstvo Hrvatske sa Cibonom

-turski kup sa Efesom

-ruski kup sa Unicsom

-sudionik na četiri All Star susreta u Litvi

-2016. godine izabran u drugu najbolju petorku ACB lige

-četvrti je strijelac na vječnoj listi Eurocupa sa 1188 poena

-juniorsko srebro na EP 2000.godine u Zadru

-šest odigranih EP sa Hrvatskom, jedno SP i jedne OI

 

Ono što će mu sigurno ostati nedosanjani san je osvajanje medalje sa seniorskom reprezentacijom, koja je za njega bila svetinja. Gdje god je igrao, Pop je bio miljenik navijača, s kojima je uvijek i na svim mjestima imao poseban odnos.

 

 

Jednu od svojih posljednjih briljantnih utakmica odigrao je prošle sezone u Španjolskoj, kada je na jednoj utakmici svoje Fuenlabrade zabio 34 poena, od čega čak 10 trica!

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype