sportski sportski sportski sportski

KOD

I Igokea se osladila bodovima u Draženovom domu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Košarkaši Igokee su opravdali ulogu favorita protiv Cibone i stigli do pobjede.

ABA liga, 11.kolo:

Cibona-Igokea 80:88 (23:22, 12:27, 25:30, 20:9)

(Bundović 23, Reynolds 21 / Pot 16, Clemmons 13)

Cibona je kontra Igokee na teren izašla bez Planinića i Drežnjaka i bilo je za očekivati da će to biti teška utakmica za njih, kako zbog izostanaka spomenutog dvojca, tako i zbog vrlo dobre forme Igokee.

Prvu je četvrtinu Cibona odigrala jako dobro, na krilima odličnog Reynoldsa, koji je praktički sam nosio ekipu. Rezultat toga bilo je i vodstvo nakon prve četvrtine 23:22, no onda je uslijedio neobjašnjiv pad u igri Cibone. Stao je napad, obrana je popuštala na sve srane, razigrao se Stefan Pot kod gostiju i malo po malo, momčad Dragana Bajića je dizala svoju razliku. Miksao je Velić sa petorkama, tražio nekog tko će se pridružiti Reynoldsu, no u nekim bljeskovima se ukazao Bundović, ali bilo je to mršavo i Cibona je već nakon prvog poluvremena izgubila korak sa protivnikom.

Otvorili su gosti drugi dio sa 6:0 pa je Velić pozvao time-out, no bez previše pomaka u igri njegove momčadi. Igokea je u 23.minuti imala +18 (39:57). U tim trenucima bez poena su kod Cibone bili Nakić, Markota i Novačić i taj podatak je svjedočio u kojem stanju se nalazila Cibona. Igokea je pre lako realizirala svaki svoj napad, svaku svoju ideju, a utakmica je malo podsjetila na onu protiv Zadra, koji je sa lakoćom pogađao otvorene šuteve. Jošilo je sa dvije vezane trice odveo Igokeu u 26.minuti na velikih +21 (44:65). Semafor je na kraju treće četvrtine pokazivao rezultat 60:79.

Cibona je u prve dvije minute posljednje četvrtine pokazala znakove buđenja, sa tri poena Bundovića i dvicom Nakića pa je gostujući trener pozvao time-out, kako se njegovi puleni ne bi opustili prerano. Pot je novom tricom vratio Igokeu na +15, a onda kao da se naljutio Prkačin pa vezao četiri poena za -13 Cibone, 5 minuta prije kraja. Igokea je u tim trenucima očito malo popustila gas, no i dalje je ta prednost izgledala teško dostižna za Cibonu. U 36.minuti bilo je -11, a Radovčić je nakon kontre smanjio na -9 (75:84). Petorka Radovčić, Nakić, Prkačin, Branković i Gnjidić je podigla malo igru Cibone, zaustavila neke napade Igokee, a Nakić je tricom Cibonu potpuno vratio u igru u 37.minuti za 78:84. Igokea se vratila u život sa četiri vezana poena i otišla na +8, na 1:48 do kraja. I onda je Cibonina mladost platila cijenu školovanja, Brankoviću je dva puta ispala lopta u napadu u ključnim trenucima i Cibona je izgubila svaku šansu za stizanjem protivnika.

Prvi strijelac Cibone je bio Filip Bundović sa 23 poena, dok je Scottie Reynolds zabio 21, no ostaje pitanje iz kojeg razloga je gotovo cijelo drugo poluvrijeme presjedio na klupi.

Goste je predvodio Stefan Pot sa 16 poena.

Foto: ABA liga

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype