sportski sportski sportski sportski

KOD

Igokei drama protiv Cedevite i 3.mjesto

Odličnu utakmicu odigrali su Igokea i Cedevita u borbi za treće mjesto na juniorskom Final Fouru, na kraju je slavila Igokea predvođena odličnim Daliborom Ilićem.

 

FINAL FOUR ABA LIGA, za 3.mjesto:

Igokea-Cedevita  (26:15,23:29,23:14,18:30)

(Ilić 32, Nešković 16/ Radović 22, Bošnjak 21)

 

Cedevita je u utakmicu krenula sa petorkom Čubrilo, Lukačić, Brzović, Bošnjak i Radović, a Igokea sa druge strane Njegovanović, Kordić, Ilić, Simanić i Nešković. Igokea je bolje otvorila utakmicu i preko Ilića i Neškovića pobjegla u 5. minuti na 14:5, što je natjeralo trenera Trninića na prvi time-out, ne bili razbudio svoju ekipu. Imali su Vitamini nekoliko promašenih čistih zicera, dok su gosti sa nekoliko brzih kontri pokazali kako misle igrati. Cedeviti je najviše problema u prvoj četvrtini zadavao najbolji igrač Igokee Dalibor Ilić, za kojeg nisu imali odgovor u obrani. Potpuna dominacija Igokee završila je vodstvom nakon deset minuta 26:15.

Cedevita je sa pet vezanih poena Gatarića te tricom Čubrila smanjila na 30:23, pa su gosti otišli na prvi time-out. Ilić je ponovno preuzeo stvari u svoje ruke pa košem i dodatnim bacanjem došao do svojih već 16 poena za 13 minuta. Mladi Gatarić bio je inicijator nove Cedevitine serije, koja je malo došla do daha nakon što je gostujući trener iz igre izvadio Ilića pa je u 15. minuti semafor pokazivao 37:31, u tom trenutku to je bio najmanji zaostatak Vitamina. Uspjela je Cedevita sa dvije vezane trice Krajinovića i košem Brzovića potpuno preći u vodstvo 37:39, serijom 8:0. U igru se kod gostiju tada vratio Ilić pa su za njih stvari brzo sjele na svoje mjesto, kad nije zabio on, razigravao je igrača i Igokea je ponovno povela pred sami kraj poluvremena. Cedevita je imala napad za izjednačenje, ali je loptu bacila u aut, a gosti su to kaznili tricom Nedeljkovića za vodstvo na poluvremenu 49:44. Igokeu je predvodio Ilić s 18 poena i 8 skokova, a Cedevitu Gatarić s 13 poena.

Foto: ABA liga

Igokea je puno energičnije ušla u drugo poluvrijeme od Cedevite, koja je promašil nekoliko čistih zicera, a Igokea serijom 12:4 pobjegla na 61:48. Porozna obrana Cedevite lako je dozvoljavala igračima Igokee lake poene, dok u napadu nisu imali previše rješenja. Ilić je konstantno zadavao najviše problema Cedeviti, a onda su mu se u napadu pridružili Kondić i Nešković i to je u trećoj četvrtini izgledalo za Igokeu savršeno. Kraj treće četvrtine i Igokea je imala vodstvo 72:58.

Malo bolje otvaranje za Cedevitu na ulazu u zadnju četvrtinu donijelo im je smanjenje razlike pa je nakon dvije i pol minute trener Igokee pozvao time-out kod rezultata 74:68, napravila je Cedevita mini seriju 10:2. Unijela je Cedvita u tim trenucim dašak neizvjesnosti pred završne minute, a četiri minute prije kraja rezultat je bio 78:74, Cedevita je jako dobro izgledala u tim trenucima. Radovićevim košem Cedevita je smanjilna na 80:77, dvije i pol minute prije kraja, no odlični Ilić je tricom vratio pet poena prednost Igokei, da bi Radović ponovno vratio dva razlike 83:81 za Igokeu. U slijedećem napadu Njegovanović je zabio tricu za bijeg Igokee na 86:81, sto sekundi prije kraja. Napravila je tada Igokea nesportsku grešku, a Radović zabio oba bacanja, a nakon toga odlično zakucao za 86:85, minutu prije kraja. Igokea je u slijedećem napadu izgubila loptu, a Bošnjak zabio dvicu uz dodatno bacanje, koje je i realizirao za vodstvo Cedevite 88:86. Ostalo je još 27 sekundi do kraja, loptu je uzeo tko drugi nego Ilić i tricom vratio vodstvo Igokei (89:88). Cedeviti je ostalo 12 sekundi, no Bošnjak je promašio polaganje, Ilić uhvatio te iznudio prekršaj, nakon kojeg je zabio jedno bacanje za pobjedu Igokee 90:88.

Igač utakmice definitivno je bio Dalibor Ilić iz Igokee s 32 poena i 17 skokova, za fantastičnu valorizaciju 35. Kod Cedevite Rok Radović s 22 poena te Matej Bošnjak s 21 poenom.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype