sportski sportski sportski sportski

KOD

“Igraj Zadre, volimo te mi”! Zadarski stroj samljeo Split i postao prvak Hrvatske!

Split danas nije imao nikakve šanse protiv motiviranog Zadra, koji je dominirao od početka do kraja utakmice.

HT PREMIJER LIGA, FINALE, 5.utakmica:

Zadar-Split 84:57 (17:9, 32:20, 22:14, 13:14)

(Jordano 22, Onuaku 19 / Ukić 18)

ZADAR JE NOVI PRVAK HRVATSKE!

Finalna peta utakmica počela je u fantastičnoj atmosferi prilično dobro ispunjenog Višnjika. Navijači Zadra su nahrlili na tribine, kako bi uživo doživjeli osvajanje naslova prvaka Hrvatske, svoje momčadi. Bilo je tu i navijača Splita, koji su ipak bili u velikoj manjini.

Zadar je u prvih par minuta ušao nervozno, što je bilo i razumljivo s obzirom na pritisak. Ipak, kada su uspostavili ravnotežu, preuzeli su konce igre i imali +8 nakon prve četvrtine. Split se nakon dvije odlične utakmice na Gripama u kojima je prikazao raznovrsnu igru, ponovno okrenuo igri koja mu u prve dvije utakmice nije donijela ništa. Igru u kojoj su nemilice šutirali trice i na taj način pokušali neutralizirati domaćina, koji je opet s druge strane u napadu igrao odlično, kada je uhvatio ritam. Odličnu napadačku energiju sa klupe je donio Antonio Jordano, koji je u prvom dijelu ubacio odlične 4 trice, Mavra je diktirao tempo u napadu, dok je pod koševima Onauku radio dar-mar centrima Splita. Zadar je tri minute prije kraja prvog poluvremena imao tada najviših +20, što je i sačuvao do kraja poluvremena. Splićani su šutirali mizernih 31% u prvom poluvremenu, a pored toga niti obrambene reakcije nisu bile na nivou i Zadar je već na poluvremenu imao +20 i na samo korak do velike pobjede. Onuaku je sa 15 poena bio prvo ime Zadra, Jordano je dodao 13, a jedini raspoloženi igrač Splita u prvom dijelu bio je Roko Ukić sa 12 poena.

Zadar je nastavio sa visokim ritmom i u drugom dijelu, a Jordano je ubacio svoje nove dvije trice i Zadar je pobjegao 25 razlike i tu je već bilo jasno da je Split izgubio sve šanse za eventualnim priključkom ili neizvjesnošću. Na kraju treće Zadar je imao najviših 31 poen razlike nakon trice Vukovića, a Ukić je samo sa zvukom sirene smanjio na 28 razlike (71:43).

Trener Zadra, Veljko Mršić, je bio prisiljen pozvati time-out na ulasku u posljednju četvrtinu, nakon što je Split u dvije minute napravio seriju 8:0, kako ne bi došlo do preranog opuštanja njegovih igrača. Zadrani su se brzo vratili u svoj ritam, otišli ponovno na 30-ak poena viška i iskontrolirali utakmicu sve do kraja. Split je na kraju stradao sa 27 razlike.

Prvi snajper Zadra danas je bio Antonio Jordano sa 22 poena, od čega je trice šutirao 7/11. Chinanu Ouaku je utakmicu završio sa 19 poena i 15 skokova, a i Justin Carter je upisao double-double učinak od 15 poena i 11 skokova.

Kod poraženih, jedino je Roko Ukić sa 18 poena i 4 asistencije bio vrijedan spomena

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype